«Έγκλημα και Τιμωρία» στο Θέατρο Διόνυσος

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.8.2017

Ο Γιάννης Ιορδανίδης φτάνει εντός των ημερών στη χώρα μας προκειμένου να αρχίσει τις πρόβες για τη νέα παραγωγή του Διόνυσος, για την ερχόμενη σεζόν.


Κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του κ. Ιορδανίδη, ο θίασος και οι συντελεστές της παραγωγής θα ζωντανέψουν σε παγκύπρια πρώτη στη σκηνή του «Διόνυσος» τον ζοφερό κόσμο του Ντοστογιέφσκι, όπως αυτός απεικονίζεται στο διάσημο έργο του.

«Μια παράσταση με σύγχρονη και ουσιαστική σκηνοθετική προσέγγιση, που φιλοδοξεί να αναθεωρήσει απόψεις και να αποκαλύψει μια άλλη διάσταση του αριστουργήματος αυτού της παγκόσμιας λογοτεχνίας αναζητώντας αναλογίες με το σήμερα», σημειώνεται σε επίσημη ανακοίνωση από το Θέατρο Διόνυσος. «Μια 'ανάγνωση' του έργου που απευθύνεται στον σύγχρονο θεατή - τον ενεργό και συνεργό της θεατρικής πράξης - μέσα από την οποία επαναπροσδιορίζεται η θέση του Ντοστογιέφσκι και στο παγκόσμιο θέατρο.»

Όπως, δε, σημειώνει ο ίδιος ο κ. Ιορδανίδης, «οι παραστάσεις με νέες προσεγγίσεις των κλασικών αποτελούν πια μια από τις θεατρικές προτεραιότητες της εποχής μας, αφού τα μεγάλα κλασικά κείμενα θέτουν ερωτήματα που επιδέχονται πολλαπλές απαντήσεις».

Με την άφιξη του σκηνοθέτη θα ανακοινωθεί επίσημα όλη η διανομή της παράστασης και οι συνεργάτες.

Σημειώνεται ότι και το Σατιρικό Θέατρο έχει επιχορηγηθεί φέτος για το ανέβασμα του ίδιου έργου τη σεζόν 2017-18.

Ο Γιάννης Ιορδανίδης έχει σκηνοθετήσει πολλές φορές στην Κύπρο. Από τις πιο πρόσφατες του δουλειές ήταν το έργο «Η νύχτα είναι μάνα της μέρας» στον ΘΟΚ τη σεζόν 2011-12 και οι «Βρυκόλακες» του Ίψεν, μια παραγωγή του ΘΟΚ τη σεζόν 2007-2008. Στον ΘΟΚ σκηνοθέτησε επίσης την «Τρελλή του Σαγιώ» [1994-95], τον «Επιθεωρητή» [2004-2005], τη «Μαρία Στούαρτ» [1992-3]. Σκηνοθέτησε επίσης, το 2012, την «Επιστροφή» στο Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας. Εκτός από τις λοιπές του σκηνοθετικές δουλειές στο κρατικό και ιδιωτικά θέατρα της Κύπρου, συμμετείχε στο 3ο Μικρό Φεστιβάλ του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζοντας εργασία του πάνω στο αρχαίο δράμα ενώ το 2014 συμμετείχε σε συζήτηση στην Αθήνα με θέμα «Το κυπριακό θεατρικό έργο: Παρουσία και προώθησή του στον ελλαδικό χώρο».

+ Πληροφορίες τηλ. 22818999 και info@theatrodionysos.com. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία