Η Φανί Αρντάν έρχεται στο Πάφος2017

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.9.2017

Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, Φανί Αρντάν [Fanny Ardant] έρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Κασσάνδρας του Michael Jarrell.


Όσοι θυμούνται τη γαλλική ταινία 8 Femmes του Φρανσουά Οζόν, μια δημοφιλή ταινία του 2002, αντιλαμβάνονται άμεσα το ταλέντο της Φανί Αρντάν, μιας από τις 8 πρωταγωνίστριες του Οζόν και του γαλλικού σινεμά.

Η σπουδαία ηθοποιός θα ερμηνεύσει την Κασσάνδρα για μια μόνο παράσταση στην πλατεία του Κάστρου Πάφου το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Η Κασσάνδρα είναι μια μεγαλειώδης παραγωγή της Comédie de Genève, ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα βασισμένο στο διήγημα Κασσάνδρα, της Κρίστα Γουόλφ. Τον μοναδικό ρόλο ερμηνεύει η Φανί Αρντάν με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Κουμανδαρία, υπό την διεύθυνση του Jean Deroyer. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Hervé Loichemol και η μουσική στον Michael Jarrell.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2015 και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, τόσο για την ερμηνεία της Φανί Αρντάν η οποία ξεδιπλώνει το ταλέντο της όσο και για την φιλόδοξη μουσική του Michael Jarrell. Χαρακτηρίστηκε επίσης μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ της Αβινιόν και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Το έργο

Στην εκδοχή του Michael Jarrell, η Κασσάνδρα παρουσιάζεται μία ώρα πριν από το θάνατό της. Φυλακισμένη από τον Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, γνωρίζει ότι πρόκειται να πεθάνει και αναπολεί τη ζωή της καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η Κασσάνδρα, που είχε το χάρισμα της μαντικής και έζησε μια ζωή με την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον, είναι πια ανήμπορη καθώς πλησιάζει ο δικός της θάνατος.

+ Η παράσταση θα δοθεί στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους. 

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου. Εισιτήρια προς 30 και 20 ευρώ [μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι] από την www.soldouttickets.com.cy, όλα τα περίπτερα So Easy Παγκύπρια & Περίπτερο Time Out στην Πάφο. Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

*Δωρεάν μεταφορά από άλλες πόλεις
Από Λευκωσία: Αναχώρηση από το Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφόρος Αθαλάσσας) στις 18:00
Επιστροφή: Από το δημόσιο χώρο στάθμευσης στην Κάτω Πάφο με το πέρας της παράστασης
Από Λεμεσό: Αναχώρηση από το Jumbo (πρώην υπεραγορά Ορφανίδη) στις 18:30
Επιστροφή: Από το δημόσιο χώρο στάθμευσης στην Κάτω Πάφο με το πέρας της παράστασης
Τηλέφωνο κρατήσεων: 9963 9256 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 16:00)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Marc VanAppelghem

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία