«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρο Σκάλα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.10.2017

Με γνώμονα «τη σωστή, υγιή ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών» και το ότι «μια θεατρική παράσταση για παιδιά πρέπει να είναι μια ανεξάντλητη πηγή ερεθισμάτων που εξάπτει τη φαντασία και δίνει άπειρες αφορμές για συζήτηση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό», το Θέατρο Σκάλα ανεβάζει τις «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στην παιδική του σκηνή.


Το περιφερειακό θέατρο της Λάρνακας μεταφέρει στη σκηνή το ομότιτλο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη σε μια σύγχρονη εκδοχή υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Μόνικας Μελέκη.

Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Παττίχειο Θέατρο Σκάλα.

Το έργο περικλείει τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε μια διασκευή για παιδιά – την «Ειρήνη», «τον Πλούτο» και «Τα Πουλιά». Ένα έργο «με άξονες το μήνυμα της ειρήνης και της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο. Της ελπίδας που σαλεύει σ’ όλα τα έργα του Αριστοφάνη σαν 'πράσινο ελιάς κλωνάρι', σαν 'πυροφάνι μες τη νύχτα'», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σκάλα. «Ένα έργο που μας θυμίζει τις περιπέτειες του αγρότη Τρυγαίου που πήγε στον ουρανό καβάλα σ΄ένα σκαθάρι να απελευθερώσει την ΕΙΡΗΝΗ . Την Ειρήνη που φυλάκισε ο πόλεμος σε μια σπηλιά. Μας θυμίζει τον Πλούτο που ήτανε κάποτε τυφλός και δεν ήξερε που πρόσφερε τα αγαθά του αλλά όταν βρήκε το φώς του έγινε δίκαιος και απόκτησε την πραγματική του αξία. Η χώρα των πουλιών και οι φτερωτοί της κάτοικοι προσελκύουν τους ανθρώπους από τη Γη - τον Πισθέτερο και τον Ευελπίδη και μας παραδίδουν μαθήματα πώς να φτιάξουμε και μείς μια χώρα δίκαιη, ήσυχη και ωραία σαν εκείνη των πουλιών.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως
Μουσική: Θέος Καλλίας
Ενορχήστρωση/Ηχογράφηση: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Χορογραφίες: Ρόζα Μαρία Πάντζη
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρία Μουστάκα, Λουκάς Λουκά, Αριάνα Ιωάννου, Παντελής Αχιλλέως και Στέφανος Σωτηρίου.

+ Πρεμιέρα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 10:30. Τακτικές Παραστάσεις κάθε Κυριακή – μέχρι 12 Νοεμβρίου – ώρα 10:30 στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Εισιτήρια προς 7 ευρώ. 
Καθημερινά θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία. Πληροφορίες/Κρατήσεις  τηλ. 24652800/1 και 99490102

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες