Η θεατρική σεζόν στο Σατιρικό Θέατρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.10.2017

Με το κλασικό έργο του 'Αρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα» θα ανοίξει η νέα σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.


Η θεατρική περίοδος ξεκίνησε ήδη στην Παιδική Σκηνή με τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Ωστόσο έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας μέχρι την επόμενη παραγωγή του Σατιρικού, καθώς η πρεμιέρα του «Ψηλά από τη γέφυρα» προγραμματίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Πολιτικός λόγος, δικοινοτισμός αλλά και ένα -κάποιο- άνοιγμα χαρακτηρίζουν τη σεζόν για το θέατρο που έχει την έδρα του στην Αγλαντζιά και που εκτιμάται για την αποκεντρωτική του δράση, καθώς είναι το θεατρικό σχήμα που δίνει τις περισσότερες παραστάσεις με την καλοκαιρινή του παραγωγή σε ολόκληρη την Κύπρο [φέτος, «Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» έδωσε 71 παραστάσεις ενώπιον 35 χιλιάδων θεατών και συνεχίζει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!].

Στην Κεντρική Σκηνή

Με πρώτο έργο το συγκλονιστικό αφήγημα του Μίλερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Στέλιος Καυκαρίδης σε σκηνικά και κουστούμια του βραβευμένου Στέφανου Αθηαινίτη, το Σατιρικό θα συνεχίσει με την ελληνική αισθηματική κωμωδία «Ηλέκτρα η Τρίτη», με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή θα είναι και η πρώτη παραγωγή για το 2018, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου.

Ακολούθως, η κεντρική θα δοθεί στον γνωστό Τουρκοκύπριο σκηνοθέτη Γιασάρ Ερσόι ο οποίος θα ανεβάσει την αμερικανική πολιτική σάτιρα «Μια άνεργη που γράφει στον πρόεδρο». Στο ρόλο της άνεργης η Χριστίνα Χριστόφια.

Η τέταρτη παραγωγή κινείται σε γνώριμο για το Σατιρικό ύφος: πρόκειται για την κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Φούστα Μπλούζα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και προγραμματίζεται για τον Μάρτιο.

Επίσης, Μάρτιο θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη Μαρία Κυριάκου το έργο του Έντουαρτ Μποντ «Οι λυτρωμένοι».

Το καλοκαίρι, το Σατιρικό θα περιοδεύσει με την κυπριακή κωμωδία «Ο Γιαννής τζαι ο Δεσπότης», που υπογράφει ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Τερλικκάς.

Τελευταίο έργο της Κεντρικής Σκηνής για το 2018 (αλλά πρώτο για την επόμενη σεζόν) θα είναι η αντιπολεμική σάτιρα που διασκεύασε και θα σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ «Μαλένα». Στον ρόλο της Μαλένας η Πένυ Φοινίρη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες