The Active Spectator επιστρέφει επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.11.2017

Το έργο The Active Spectator είναι μια συμμετοχική παράσταση που απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων (16 άτομα), τα οποία εμπλέκονται με οργανικό τρόπο μέσα στις διάφορες πραγματικότητες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ο ηθοποιός χειρίζεται τις δράσεις και τις αντιδράσεις των θεατών με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει ως θεατρικό υλικό. Το έργο καθ' αυτό γίνεται συνθήκη συν-δημιουργίας ηθοποιού και θεατών!


Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο The Performance Shop 2015, μια καινοτόμο δράση της Λίας Χαράκη η οποία διέθετε παραστάσεις σε ένα κατάστημα, τις οποίες το κοινό μπορούσε να αγοράσει.

Στον «Ενεργό θεατή», η παράσταση είναι δομημένη με βάση το στοιχείο της μεταμόρφωσης το οποίο μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γίνεται ο κοινός κώδικας επικοινωνίας της ομάδας. Οι διάφοροι χαρακτήρες που ενσωματώνει ο Μάριος Ιωάννου εμπνέονται από πραγματικούς χαρακτήρες και έτσι υπάρχει ένας υποβόσκων σχολιασμός προς την κοινωνία, που οδηγεί τον ενεργό θεατή να δει τα πράγματα με νέο τρόπο, προκαλώντας πρώτα τα δικά του όρια.

Συντελεστές:
Ιδέα/ Σκηνοθεσία: Λία Χαράκη
Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου
Κουστούμι / αντικείμενα / φωτισμός: Λία Χαράκη και Μάριος Ιωάννου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Γλώσσα παράστασης: Ελληνικά

+ Στο Θέατρο ΠΟΛΗΣ [οδός Τεμπών, απέναντι από Παλιά Ηλεκτρική, Λευκωσία] στις 5, 7, 19, 21 Δεκεμβρίου. Θα δίνονται διπλές παραστάσεις στις 19:30 και 21:00. 
Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ (φοιτητές). Κρατήσεις: τηλ. 22797400 (Δευτέρα - Παρασκευή 8:00-15:00)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου