Δέκα λεπτά με τη σκηνοθέτη του έργου "Φυλές" Αθηνά Κάσιου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.1.2018

"Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κώδικες. Γύρω μας υπάρχουν πολλές μικρές μικρές φυλές, που η καθεμία φτιάχνει τους δικούς της κανόνες", δήλωσε η σκηνοθέτης της παράστασης "Φυλές" Αθηνά Κάσιου, στο Web Tv του "Π", με αφορμή την πρεμιέρα του έργου στις 2 Φεβρουαρίου, στην Νέα Σκηνή ΘΟΚ. 


TRIBES 2


Ένα έργο της Νίνα Ρέιν που "ταξίδεψε" σε πολλές χώρες, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Η αποδοχή, ο τρόπος επικοινωνίας, το αίσθημα του ανήκειν σε μία "φυλή", μία κοινότητα, ακόμη κι αν αυτή είναι η οικογένειά σου, είναι κάποια από τα σημαντικότερα σημεία του έργου.

"Το έργο προκαλεί στον θεατή ένα κράμα συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, είναι να μπορεί ο θεατής να γελάσει, να συγκινηθεί, να κατανοήσει, και να ασκήσει κριτική σκέψη." Αθηνά Κάσιου/σκηνοθέτης 

TRIBES (2)


Στην παράσταση, σημαντική συμβολή είχε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού στη νοηματική Φώτης Φωτίου, ο οποίος "έμπασε" τους συντελεστές στον κόσμο των κωφών. Στο έργο υπάρχουν πραγματικοί διάλογοι στη γλώσσα της νοηματικής. Το έργο θα ανέβει και με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους, καθώς και με ελληνικούς, για να είναι κατανοητό από όλους.

"Με ποιους κάνουμε παρέα, ποιους καταλαμβαίνουμε, ποιοι είναι οι φίλοι μας, ποιους ερωτευόμαστε. Στο τέλος τη ημέρας, αν σκεφτείς που πήγες, με ποιους, τί έκανες, καταλαμβαίνεις ότι ζεις σε μια μικρή φυλή".Μάριος Κωνσταντίνου/ Ντάνιελ



Δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε η σκηνοθέτης Αθηνά Κάσιου, στη δημοσιογράφο Μαριλένα Ευαγγέλου, καθώς και τις δηλώσεις των ηθοποιών:





Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: [add_single_eventon id="62666" ev_uxval="1" ]

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία