«Κατάδικός μου» από το Θέατρο Ανεμώνα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 8.3.2019


Το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει το έργο «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου Σταυρακούδη σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.





Το έργο με πανέξυπνο σπινθηροβόλο χιούμορ, χαρίζει αβίαστα το γέλιο, υψώνοντας ταυτόχρονα μεγεθυντικό φακό μπροστά στην υποκρισία μας και δίνοντάς μας την ώθηση να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους μιας κοινωνίας. Η κοινωνία είμαστε εμείς και η κοινωνία πάσχει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά..





Το έργο





Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! - αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνειδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ που τον περιποιούνται στο νοσοκομείο ώσπου να εντοπίσουν τα οικεία του πρόσωπα! Η ιστορία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αφού ο Καρίμ είναι βαποράκι και τραγική ειρωνεία προμηθεύει τον Γιάννη με την δόση του.. όλοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα –ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα..





Συντελεστές:





Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Άντης Παρτζίλης
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης





Ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Θανάσης Ιωάννου, Νικόλας Πέτρου, Κλαούντιο Ντιμονού
Έκτακτη σύμπραξη: Κώστας Βήχας





Μουσική επιμέλεια: Αλεξία Παπαλαζάρου 
Βοηθός Σκηνογράφου: Μόνικα χατζηβασιλείου
Χειρισμός φωτισμού&ήχου: Έλενα Γιώργαλλου
Γραφικά: Θέο Πέτρου
Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη
Φωτογραφίες: Χρήστος Αβρααμίδης





Παραστάσεις:





Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 21 Απριλίου.





Κρατήσεις 70007721





Περιοδεία:





Πάφος, Τετάρτη 27 Μαρτίου, Μαρκίδειο θέατρο





Λάρνακα, Τετάρτη 3 Απριλίου, θέατρο ΣΚΑΛΑ
Λεμεσός, Τρίτη 9 Απριλίου, Τετάρτη 10 Απριλίου, Πέμπτη 11 Απριλίου, ΕΘΑΛ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία