Ημερίδα| Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.2.2018

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.), με αφορμή την παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς "Η Νύχτα της Ιγκουάνα" και μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο δραστηριοτήτων της, διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στον κορυφαίο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 (9:30π.μ. – 13:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.


Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη προεκτάσεων, ιδεών καινοτομιών, ερμηνευτικών προσεγγίσεων και πρωτότυπων συλλογιστικών στο έργο του κορυφαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και λογοτέχνη. Οι ομιλητές, ειδικοί στο θέατρο, στη σκηνοθεσία, στα εικαστικά, στη μεσαιωνική ιστορία, καταθέτουν διαφορετικές ερμηνείες γύρω από τη θεματολογία και την παραστατική παρουσίαση του ιδιαίτερου genre που συνθέτει το σύνολο των κειμένων του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι η κ. Sue Dunderdale, σκηνοθέτις και Πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Royal Academy of Dramatic Art. Ομιλητές θα είναι επίσης ο κ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Αύρα Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, η κ. Νάτια Αναξαγόρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μεσαιωνολόγος, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια Εικαστικών Εκθέσεων, η κ. Μαρία Χαμάλη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κριτικός Θεάτρου και ο κ. Πάρις Ερωτοκρίτου σκηνοθέτης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης συντελεστές της παράστασης "Η Νύχτα της Ιγκουάνα", προκειμένου να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρικές επισημάνσεις σε ειδική συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό και οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαρτίου στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ. (9:30π.μ. – 10:00π.μ.). Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία