Το "Αψίνθιον=Δηλητήριον" έρχεται στη Λευκωσία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.2.2018

Το Θέατρο Σκάλα θα ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεων του με το συγκλονιστικό έργο της Μαίης Σεβαστοπούλου "Αψίνθιον = Δηλητήριο" με ακόμα τρείς παραστάσεις στην Λάρνακα και μία στην Λευκωσία ως ακολούθως: 


Στην Λάρνακα το Σάββατο 3/3 και 10/3 – ώρα 8.30 μ.μ. και την Κυριακή 4/3 – ώρα 6.30 μ.μ.

Στην Λευκωσία θα δοθεί μια μόνο παράσταση την Πέμπτη 8/3 – ώρα 8.30 μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο

Μια παράσταση που εκθέτει την κοινωνία μας στα δηλητήρια της. Μια σύγχρονη σκιαγράφηση των σκιών της κοινωνίας που συχνά γίνονται πηχυαίοι τίτλοι στις εφημερίδες και εμείς "πέφτουμε από τα σύννεφα"- Ομοφυλοφυλία, - Μετανάστευση, - Ναρκωτικά, - Αιμομιξία. Αλλά συμβαίνουν στις γειτονιές μας κ ίσως και στα σπίτια μας.



Το έργο 

Τέσσερα  νέα κορίτσια πεθαίνουν με θάνατο βίαιο. Συναντιούνται στο

επέκεινα όπου Θα βρίσκονται για πάντα. Προσπαθούν να γνωριστούν περιγράφοντας η καθεμιά τους τη δύσκολη ζωή τους και το σκληρό τους θάνατο. Ανάμεσα στους μονολόγους τους, διάλογοι που ελπίζουν να τις φέρουν πιο κοντά να νιώσουν τη ζεστασιά που δεν είχαν την τύχη να εισπράξουν όσο ζούσαν.

Ένα έργο που καταδεικνύει τα κενά της κλειστής επαρχιακής κοινωνίας, τη μη αποδοχή του Άλλου, τα ένοχα πάθη και τις συμφορές τους, την έλλειψη επικοινωνίας, στοργής, αγάπης, την επικράτηση του εγώ χωρίς να εκτιμηθούν οι παράπλευρες απώλειες. Τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται σε μια δύνη προσπαθώντας να γίνουν αποδεκτές από ένα κοινωνικό σύνολο. Όλες είναι βεβαρυμμένες από ένα σκοτεινό παρελθόν  και όλες ζητούν την αποδοχή.

Τοποθετημένες σ΄ένα μεταφυσικό χώρο, μετά θάνατον ανακαλούν τη ζωή τους και τον επώδυνο άδικο θάνατό τους. Η παράσταση θα λάβει υπόψιν το μεταφυσικό στοιχείο της μεταθάνατον αφήγησης – εξομολόγησης των τεσσάρων ηρωίδων αλλά και την πραγματική σκληρή αλήθεια που περικλείουν οι αφηγήσεις τους. Μια παράσταση για ένα έργο ποιητικό και συνάμα σκληρό «ως Αψίνθιον».

Το έργο έχει ανεβεί στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (2012) και στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου (2007).

Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη.

Μουσική : Λευτέρης Μοσχοβίας.

Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Αχιλλέως.

Χορογραφίες/Κινησιολογία : Ρόζα-Μαρία Πάντζη.

Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Stanchev.

Ηθοποιοί : Ελένη Οροκλινιώτη, Αριάνα Ιωάννου, Μαρία Μουστάκα,

Χρυστάλλα Καλλένου.

Συμμετέχει (χορός) : Ρόζα Μαρία Πάντζη

Παραστάσεις : Σάββατο 3/3 & 10/3 – 8.30 μ.μ. και Κυριακή 4/3 – 6.30 μ.μ.

Λευκωσία : Πέμπτη 8 Μαρτίου – ώρα 8.30 μ.μ. στο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

 Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102



Όλες οι εκδηλώσεις στην ΑΤΖΕΝΤΑ μας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία