«Ουζερί Τσιτσάνης» στο Θέατρο Δέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.4.2019

Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι το έργο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης» από τις 5 Μαΐου 2019.


Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Σίμος Κακάλας ο οποίος θα θυμίσει στο κοινό ότι «η ιστορία δεν είναι καθόλου δύσκολο να επαναληφθεί και η τέχνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μας θυμίζει την ανθρώπινη μας υπόσταση».

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Δέντρο φέρνει ξανά επί σκηνής τον σπουδαίο Σταύρο Λούρα. Μαζί του η Στέλα Φυρογένη, ο Βαλεντίνος Κόκκινος, ο Διομήδης Κουφτερός, ο Άρης Αντωνόπουλος, ο Γιώργος Κορομπίλης και ο Λοΐζος Παπαγεωργίου.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Κακάλα στην Κύπρο, ενός σκηνοθέτη που θεωρείται ιδιαίτερα καινοτόμος και ανατρεπτικός. «Θέλω να φέρω τον θίασο σε έναν ενεργό θεατροποιητικό ρόλο, μια επιστροφή, οπωσδήποτε αναγκαία, στον πυρήνα της θεατρικής πρακτικής, προς μια κατεύθυνση 'φτωχού θεάτρου'», σημειώνει για τη δουλειά του στο Θέατρο Δέντρο.

ouzeri_tsitsanis_cropped


Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρίμηνο του '43. Κατοχή, αντίσταση, εβραϊκά γκέτο. Κατασκοπία, ένας κυνηγημένος έρωτας, πείνα, εξωφρενικά γλέντια, κρίσιμη καμπή του πολέμου. Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της ναζιστικής κατοχής, ο Τσιτσάνης δημιουργεί μερικά από τα πιο εμβληματικά και σημαντικά του τραγούδια. Είναι άραγε οι δύσκολες συνθήκες που τροφοδοτούν την τέχνη ή απλά κάποιοι άνθρωποι αντιστέκονται με έναν δικό τους τρόπο στο σκοτάδι που απειλεί την ψυχή τους;

Ο Σταύρος Λούρας κρατά τον ρόλο του Τσιτσάνη.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Με τον Σταυρό Λούρα στο ρόλο του Τσιτσάνη και τους Στέλα Φυρογένη, Βαλεντίνο Κόκκινο, Διομήδη Κουφτερό, Άρη Αντωνοπουλο, Γιώργο Κορομπίλη, Λοίζο Παπαγεωργίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Ιακωβίδου
Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης
Μουσικοί επί σκηνής: Άννυ Παντελή, Ηλίας Ιορδάνου, Παναγιώτης Ξανθόπουλος

Κατασκευή σκηνικού: Θεόδωρος Γεωργίου
Επικοινωνία: The White Angel Company
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννος Λούρας

+ Πρεμιέρα την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 21:00. Ακολουθούν παραστάσεις στις 10, 11, 12, 17, 19, 24, 25, 26 και 31 Μαΐου 2019 την ίδια ώρα στο Θέατρο Δέντρο [Ενότητος 44, βιοτεχνική Παλλουριώτισσας]. Εισιτήρια στην www.soldouttickets.com.cy, σε επιλεγμένα περίπτερα SO EASY και στο 99520835.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία