Επιπλέον παραστάσεις για τη «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.3.2018

Μια παράσταση για τα όρια της φαντασίας, της μνήμης και της πραγματικότητας είναι η νέα παραγωγή της Fresh Target Theatre Ensemble, για την οποία ανακοινώθηκαν επιπλέον παραστάσεις.


«Εντρέπομαι να το ομολογήσω. Επέρασαν οκτώ μήνες αφ' ότου υπανδρεύθην και είμαι ακόμη ερωτευμένος με την γυναίκα μου, ενώ ο κυριώτερος λόγος δια τον οποίον την επήρα ήτο, ότι δεν μου ήρεσκε διόλου η κατάστασις ερωτευμένου».

Με αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο ξεκινά ο Εμμανουήλ Ροΐδης το διήγημά του «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου», το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του ανατρεπτικού αλλά και συνάμα εξόχως σατιρικού ύφους του συγγραφέα.

Γραμμένο το 1894 - έναν μόλις χρόνο μετά που ο Χαρίλαος Τρικούπης αναγκάζεται να κηρύξει το ελληνικό δημόσιο σε πτώχευση [«Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν»] - το διήγημα περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενός ορκισμένου εργένη να «απο-ερωτευθεί» χρησιμοποιώντας ως φάρμακο τον γάμο, ο οποίος για τον ίδιο αποτελεί «τον τάφο του έρωτος.»

Η παράσταση εμπνέεται τόσο από τον ‘αγώνα’ του συζύγου όσο και από το πλαίσιο υλικής ευμάρειας μέσα στο οποίο το διήγημα τοποθετείται ενώ η χώρα τελεί υπό πτώχευση. Τοποθετημένη στο πιο ‘μυστικό μπαρ της πόλης’, η παράσταση ακολουθεί την καθημερινότητα ενός παροπλισμένου συζύγου και την ανάγκη του να ζήσει δημιουργώντας μια παράλληλη πραγματικότητα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Εμμανουήλ Ροΐδης

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου

Σκηνικά/Κουστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Μουσική Επιμέλεια: Βασιλική Αναστασίου

Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιάννης Χριστοφίδης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Aleksandar Jotovic

Συντονισμός Παραγωγής: Νέδη Αντωνιάδη

Οπτική Επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Μ. Ιωάννου

Τεχνικός: Ληδα Καραγιάννη

Ερμηνεύουν: Πάνος Μακρής, Χάρης Πισίας, Κωνσταντίνα Κλεόπα, Νέδη Αντωνιάδη

+ Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:00 μέχρι 1η Απριλίου 2018. 

Εισιτήρια στο www.tickethour.com.cy, σε όλα τα καταστήματα ACS Couriers και στο τηλ. 77777040. 

Η παράσταση ανεβαίνει σε χώρο επί της οδού Μιχαλακοπούλου 29Α [πρώην επαρχιακό κτηματολόγιο Λευκωσίας], 1ος όροφος. [https://goo.gl/maps/NbTwucEDPxK2]

Πληροφορίες τηλ. 70007027.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία