Ολοήμερα θεατρικά εργαστήρια με τον James Thomas Bailey

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.4.2018

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων για ανάπτυξη θεατρικής αγωγής, οργανώνουν σειρά ολοήμερων θεατρικών εργαστηρίων με τον James Thomas Bailey στο διάστημα 23-27 Απριλίου 2018. 


Ο κ. Bailey, ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης και δάσκαλος, είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Κύπρο για τη δουλειά του με αυτοσχεδιασμούς και με το θέατρο στην εκπαίδευση, από τις προηγούμενες σειρές επιτυχημένων εργαστηρίων που έδωσε το φθινόπωρο του 2008, την Άνοιξη του 2009 και το Φθινόπωρο του 2010 με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων παγκύπρια. Είναι ένας έμπειρος σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, μουσικός και σύμβουλος.

Τα εργαστήριά του περιλαμβάνουν βασική εκπαίδευση στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση ικανοτήτων επικοινωνίας και συνύπαρξης στην ομάδα – επικοινωνία, σωστή ακοή, εστίαση και συγκέντρωση, ομαδικότητα, εμπιστοσύνη, ετοιμότητα, συνεργασία κλπ. και με απώτερο στόχο την απελευθέρωση της δημιουργικότητας.  Στους εκπαιδευτικούς θα παρουσιαστούν τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στους μαθητές για να δημιουργήσουν μια δεμένη ομάδα με τις πιο πάνω ικανότητες.

Τα εργαστήρια θα μεταφερθούν από το γενικότερο πεδίο (life skills) σε τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικότερα στη θεατρική ομάδα για το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων (performance exercises).

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά, ως ακολούθως:



Μέση/Τεχνική Εκπαίδευση



Επαρχία Λεμεσού και Πάφου

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, Λύκειο Πολεμιδιών

Μαθητές/τριες και Καθηγητές/τριες: 9:30 - 13.00

Καθηγητές/τριες: 14.30 - 18.00

 

Επαρχία Λάρνακας

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

Μαθητές και Καθηγητές/τριες: 9:30 - 13.00

Καθηγητές/τριες: 14.30 - 18.00

 

Επαρχία Λευκωσίας

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, Κτίριο ΘΟΚ

Μαθητές/τριες και Καθηγητές/τριες: 9:30 - 13.00

Καθηγητές/τριες:  14.30 - 18.00



Για εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης

Πέμπτη, 26 Απριλίου 4.00μ.μ. - 8.00μ.μ. στο Κτίριο ΘΟΚ

 

Σημειώνεται ότι:

  • Τα εργαστήρια Μέσης εκπαίδευσης απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με το θέατρο στα σχολεία (είτε διδάσκουν το μάθημα, είτε εμπλέκονται στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων). 

  • Στις πρωϊνές συναντήσεις Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Bailey θα επικεντρωθεί στη δουλειά με τους/τις μαθητές/τριες, με τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να παρακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία προκειμένου να μάθουν από αυτήν. Το κάθε σχολείο καλείται να επιλέξει 2-3 μαθητές/τριες του, με ειδικό ενδιαφέρον στο θέατρο, για να συμμετάσχουν.  Ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

  • Στις απογευματινές συναντήσεις Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Bailey θα επικεντρωθεί στους εκπαιδευτικούς.

  • Τα εργαστήρια είναι ολοήμερα και προτρέπονται οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τις απαραίτητες διευθετήσεις ώστε να παρακολουθήσουν το εργαστήρι τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Στην περίπτωση που εκπαιδευτικοί δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν άδεια για το πρωί, θα γίνουν δεκτές δηλώσεις συμμετοχής για παρατηρητές μόνο για το απόγευμα. 

  • Θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν το κάθε εργαστήριο στην ολότητά του και θα παραβρεθούν μέχρι το τέλος του εργαστηρίου το απόγευμα.


Τα εργαστήρια είναι προσφορά του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (δεν υπάρχει χρέωση) και γίνονται σε συνεργασία και με την πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 22864321, 08.00-14.00 μέχρι τις 19 Απριλίου 2018 ή ηλεκτρονικά στο έντυπο που υπάρχει στο www.thoc.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου