«Οι Λύκοι» της Σάρα Ντελάπ από το Φανταστικό Θέατρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.7.2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού», το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Οι λύκοι» σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Οι Λύκοι» είναι «ένα εξαιρετικά πρωτότυπο έργο για μια μαθητική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, μια σύγχρονη ιστορία ενηλικίωσης που είναι ταυτόχρονα οικουμενική και ιδιαίτερη. Οι παίκτριες βιώνουν τις χαρές και τις τραγωδίες της νεότητας καθώς προπονούνται για τα ματς της σεζόν, όπου διακυβεύονται πολλά.»

Το συγγραφικό ντεμπούτο της Σάρα Ντελάπ γνώρισε τα τελευταία χρόνια τεράστια επιτυχία στην Αμερική και σε άλλες χώρες, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά σε μετάφραση της σκηνοθέτιδας Μαγδαλένας Ζήρα.

«Οι Λύκοι» διεκδίκησαν το Βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου θεατρικού έργου για το 2017 ενώ απέσπασαν το βραβείο Relentless αλλά και πολύ καλές κριτικές, όπως αυτή του Μπεν Μπράντλεϊ στους New York Times: «Λαμπρό…Η τρομακτική, μεθυστική λάμψη της τρυφερής, ακατέργαστης νιότης πηγάζει από κάθε σκηνή αυτού του απίστευτα δυναμικού πρώτου έργου.»

lykoi2
Το έργο ερμηνεύουν οι Βάρσια Αδάμου, Αλεξία Αλέξη, Νέδη Αντωνιάδη, Στυλιάνα Ιωάννου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μάρθα Κωνσταντίνου, Ήβη Νικολαΐδου, Θέκλα Φλουρή, Μαρίλια Χαριδήμου και Χρυστάλλα Χατζηαδάμου.


Μια δίνη από δυναμισμό, ένταση, αγωνία, άγχος και εφηβικές ορμόνες δημιουργείται από τον διάλογο σε συνάρτηση με τη συνθήκη του έργου: το ζέσταμα πριν από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με την εκρηκτική ενέργεια μιας ομάδας νεαρών γυναικών, αναφέρεται στη σύνοψη του έργου που «παρασέρνει τον θεατή μέσα από χιούμορ, ευαισθησία και απρόσμενη τραγικότητα, χωρίς φίλτρα συντηρητισμού.»

Μέσα από το οικείο θέαμα μιας ποδοσφαιρικής προπόνησης, η συγγραφέας αναπτύσσει μια ευρεία θεματολογία, από την ενηλικίωση μέχρι την θνητότητα, την αποξένωση μέχρι την συλλογικότητα, καθώς και κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν όλους, μιας και το έργο γράφτηκε μόλις το 2016. «Πάνω απ’ όλα, ο γυναικείος αθλητισμός παρουσιάζεται σαν ένας χώρος που ευνοεί την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της ανθρωπιάς, της αποδοχής της διαφορετικότητας. Κι αυτό γιατί οι παίκτριες δεν αγωνίζονται μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω απ’ αυτό, για να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Μέχρι το τέλος του έργου και μετά από φοβερές απώλειες, οι παίκτριες δεν είναι πια κοριτσάκια, είναι Οι Λύκοι» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση για τη νέα παραγωγή του Φανταστικού Θεάτρου.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Μαγδαλένα Ζήρα
Ποδοσφαιρική προπόνηση και κίνηση: Ανδρέας Λουκά
Σκηνικά-κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
Φωτογραφίες: Σωκράτης Σωκράτους
Παραγωγή: Φανταστικό Θέατρο

Πρόγραμμα περιοδείας:
2 Αυγούστου: Ορμήδεια, Γήπεδα Κοινοτικού Αθλητισμού 8:30 μμ
3 Αυγούστου: Σαλαμιού, Πλατεία Κοινότητας Γήπεδα Κοινοτικού Αθλητισμού 8:30 μμ
4 Αυγούστου: Άρσος, Κέντρο Παραδοσιακών Γεύσεων και Πληροφόρησης Άρσους 7:30 μμ
5 Αυγούστου: Πλατανιστάσα, Αυλή Κοινοτικών Κτιρίων Πλατανιστάσας 8:30 μμ

Είσοδος: Δωρεάν

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες