«Όλα τα υπέροχα πράγματα» ξανά επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.9.2019

Με μια μίνι περιοδεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα επιστρέφει και ξεκινά τη θεατρική σεζόν 2019-20 η θεατρική ομάδα Persona.


Η Persona θα επαναλάβει για λίγες μόνο παραστάσεις την παραγωγή της με το έργο «Όλα τα υπέροχα πράγματα», με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου σε μια διαδραστική περφόρμανς, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.

Το «Όλα τα υπέροχα πράγματα» τωνDuncan MacMillan και Jonny Donahoe, η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από κριτικούς και θεατές εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή του κοινού, καθώς κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας.

Yperoha 4 (2)


«Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.»

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Η επιτυχία του και η σημαντικότητά του ως κείμενο συνίσταται στην αμεσότητα και το χιούμορ που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο: την κατάθλιψη. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

Θα δοθούν παραστάσεις στη Λευκωσία και στο WhereHaus 612, στο Vinylio Wine etc στη Λεμεσό και στην «Αποθήκη 79», στη Λάρνακα. 

+ Λευκωσία:27 Σεπτεμβρίου, 2, 4 και 9 Οκτωβρίου (Τετάρτη και Παρασκευή) στο Wherehaus612 (Mιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας)

Λεμεσός:25 και 26 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη) στο Vinylio Wine Etc (Αγκύρης 33)

Λάρνακα:5 Οκτωβρίου (Σάββατο) στην «Αποθήκη 79» (Αγίου Λαζάρου 81-83)

Ολες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30 (οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στις 20:00) και έχουν διάρκεια 75 λεπτά. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 70000138

Η παράσταση έχει εξασφαλίσει έγκριση από την Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και μπορεί να παρουσιαστεί σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Για πληροφορίες τηλ. 70000138.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες