Παράθυρο logo
«Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος»: η επιστροφή
Δημοσιεύθηκε 24.08.2018 10:53
«Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος»: η επιστροφή

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων, η παράσταση «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος» της Ευρυδίκης Περικλέους - Παπαδοπούλου επιστρέφει στο Θέατρο Χώρα στη Λευκωσία για τρεις μόνο παραστάσεις.



 Εμπνευσμένο από τη ζωή του ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913 - 1987), ενός άγνωστου μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό κύπριου καλλιτέχνη, το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους – Παπαδοπούλου τον συστήνει στο κυπριακό κοινό μέσα από μια ενδιαφέρουσα παράσταση, που αποκαλύπτει συγκλονιστικές πτυχές της προσωπικότητας του ως μια πρωτοπόρα  φυσιογνωμία της σύγχρονης κυπριακής ζωγραφικής.



Ο Τεύκρος Ανθίας σε άρθρο του (9.7.1936) για τον ζωγράφο Κώστα Στάθη αναφέρει σχετικά:

« … η καλλιτεχνική ορμή που κλείνει μέσα του κάθε αληθινό ταλέντο, τον έσπρωχνε προς τη δημιουργία, προς την εξέλιξη. Δεν του ψαλίδισε τα όνειρα η ζωή. Δεν τον απέλπισε η αστοργία του περιβάλλοντός του». Η εξαιρετική μουσική του μεγάλου μας συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη αναδεικνύει τον ταραγμένο ψυχισμό του ζωγράφου αλλά και τη δημιουργικότητά του μέσα στα φωτεινά χρώματα της κυπριακής φύσης.

Τον ζωγράφο υποδύεται ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαΐδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Χειριστής Φωτισμού & Ήχου: Ανδρέας Καρσεράς

Παραστάσεις: Τετάρτη 19 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8:30  το βράδυ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 6:30  το βράδυ

Θέατρο Χώρα – Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99711261