Ζωντανή performance από τον εικαστικό Νικόλα Κάσινο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.9.2019

Το «180c» είναι η νέα περφόρμανς του εικαστικού καλλιτέχνη Νικόλα Κάσινου που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας BRIDGES απο τη καλλιτεχνική δομή .pelma.Lia Haraki σε συνεργασία με το NIMAC (Δημοτικό Κέντρο τεχνών – Ίδρυμα Πιερίδη) και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο ΘέατροΠόλης ΟΠΑΠ.


Η περφόρμανς εξερευνεί την τριβή μεταξύ μνήμης και ταυτότητας ιδιαίτερα στη παρούσα φάση όπου η υπερπληροφόρηση και η  τεχνολογική αφομοίωση αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και αλληλεπίδρασής μεταξύ των ανθρώπων. Παγιδευμένοι ανάμεσα στην παρατήρηση και την προσδοκία και χαμένοι μέσα στο πραγματικό και το εικονικό. Το performance παραλλιλίζει τις ψυχαναγκαστικές διαταρχές όπως και τις διαταραχές έλλειψης προσοχής και προσπαθεί να τοποθετηθεί σε μία εξίσωση σε σχέση με το κοινό. Είναι ένα οικείο, διακεκομμένο ταξίδι που έχει σαν μέσο το παράλογο και το απρόβλεπτο του νου.

Η καλλιτεχνική πρακτική του Νικόλα Κάσινου έχει ως βάση το περφόρμανς και το βίντεο που περιλαμβάνει την εξερεύνηση της ταυτότητας, του φύλου, του μετασχηματισμού και της μετάλλαξης μέσω της παρατήρησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως εκτίθεται στα μέσα ενημέρωσης, τον λαϊκό πολιτισμό, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τις κοινωνικοπολιτικές δομές. Χρησιμοποιώντας το σώμα του ως θέμα, ο Νικόλας Κάσινος, διερευνά τη συλλογική εκπροσώπηση του «εαυτού» μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Τα έργα περιλαμβάνουν ζωντανές και οπτικοακουστικές παραστάσεις, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφία.

Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ (Πίσω από Παλιά Ηλεκτρική), Τεμπών 2, 1016, Λευκωσία

To πρόγραμμα BRIDGES εντάσσεται στο πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία