«Φοίνιξ» στην ταράτσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.10.2019

Το μπαλκόνι με την ωραιότερη θέα της παλιάς Λευκωσίας, στην ταράτσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ζωντανεύει και φέτος για δεύτερη φορά, και υποδέχεται τη νέα ανατρεπτική παράσταση «Φοίνιξ».




Η θεατρική ομάδα enacttheatre, που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Μακρή και την Έλενα Καλλινίκου και που ασχολείται με τη δημιουργία θεάτρου επινόησης και performance, θα μας οδηγήσει – ξεναγήσει, με την παράσταση «Φοίνιξ», στην ταράτσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος.







Σε συνεργασία με την Αντρούλα Καφά στο κομμάτι της μουσικής, η παράσταση «Φοίνιξ» στοχεύει να ενεργοποιήσει τη φαντασία, τον χώρο και την παρουσία του κάθε συμμετέχοντα στο τώρα και εδώ, ζωντανεύοντας το κτίριο του Πολιτιστικού, παράλληλα με την υπόλοιπη πόλη, λόγω της κεντρικής του τοποθεσίας και της ζωής που το περιβάλλει. Η οροφή θα λειτουργεί ως ένα είδος παρατηρητηρίου και τα κείμενα θα περιγράφουν εκτενώς τα όσα φαίνονται (ουρανό, ήλιο, σύννεφα, πουλιά, εκκλησίες, σημαίες, βουνά, ντεπόζιτα κ.ά.). 

Δημιουργικοί συντελεστές:

Σύλληψη/Ιδέα/Κείμενο: Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή, 

Μουσική: Αντρούλα Καφά

Ημερομηνίες: 18-21 Οκτωβρίου 

Ώρα: 17:30 

Χώρος: Ταράτσα Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία 

Είσοδος €5. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα γίνονται προκρατήσεις στο 22 128175.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία