«Οι πληγές του ανέμου» από την Alpha Square

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.10.2019

Ένα ντουέτο «για τις δικές μας αποφάσεις και ευθύνες και τους ανεκπλήρωτους έρωτες», σημειώνει η θεατρική ομάδα Alpha Square για τη νέα της παραγωγή με το έργο του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο «Οι πληγές του ανέμου». 



Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, με τους Φώτη Αποστολίδη και Ανδρέα Αραούζο στην ερμηνεία των δύο ρόλων.

Ο θάνατος του πατέρα του, υποχρεώνει τον Δαβίδ να αναλάβει την τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων του εκλιπόντος. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει ερωτικές επιστολές που υπογράφει ένας άλλος άντρας. Συγκλονισμένος από την ανακάλυψη, αποφασίζει να βρει τον υποτιθέμενο εραστή του πατέρα του και να αποκαλύψει την αλήθεια.
Οι πληγές του ανέμου είναι το αγαπημένο μου έργο, εκείνο που αφιέρωσα στον πατέρα μου για όλα όσα δεν γνωρίζω γι’ αυτόν. Ένα κείμενο με το οποίο θέλησα να μιλήσω για την τύχη, για τις δικές μας αποφάσεις και ευθύνες και τους ανεκπλήρωτους έρωτες» - Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

Η Alpha Square ανεβάζει το συγκινητικό ντουέτο «Οι Πληγές του Ανέμου» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή (μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ), με τους Φώτη Αποστολίδη και Ανδρέα Αραούζο.

Ο Νίκος Μυλωνάς σχεδιάζει φωτισμούς και η Ρέα Ολυμπίου επιμελείται το εικαστικό. Το έργο προτάθηκε για το Βραβείο Καλύτερου Θεατρικού Έργου (2005) από την Ένωση των Κριτικών Θεάματος της Νέας Υόρκης.

+ Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 23 Οκτωβρίου στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Στο ίδιο πλαίσιο θα δοθεί μία ακόμη παράσταση στις 24 Οκτωβρίου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 12 και 10 ευρώ εδώ

+ Θα ακολουθήσουν έξι παραστάσεις στην αίθουσα Claude Monet της Λεβέντειου Πινακοθήκης, στη Λευκωσία, από τις 26 Οκτωβρίου το Σάββατο στις 20:30, την Κυριακή 18:30 και τη Δευτέρα στις 20:30 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Εισιτήρια προς 15 & 12 ευρώ από www.tickethour.com.cy και όλα τα ACS Courier. Πληροφορίες: 7777 7040

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία