«Ιφιγένεια εν Ουαλία» ξανά στη σκηνή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.10.2019

Για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων ανεβαίνει ξανά στο θεατρικό σανίδι η «Ιφιγένεια εν Ουαλία», με την Μάρα Κωνσταντίνου στον ομότιτλο ρόλο.


Το έργο παρουσιάζει η Dream Theatre, σε συν-σκηνοθεσία της ηθοποιού με τον Χρίστο Ζάνο.

Μια νέα Ιφιγένεια μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στην σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας είναι η «Ιφιγένεια εν Ουαλία», ένα έργο του Γκάρι Όουεν που ανεβαίνει για πρώτη φορά σε Κύπρο και Ελλάδα, σε μετάφραση Κωνσταντίνας Αγαθοκλέους.

Ηρωίδα του έργου είναι η Έφη, μια γυναίκα την οποία βλέπουμε να θυσιάζεται ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της ανάπτυξης και των περικοπών. «Με μια πρώτη ματιά, όλοι την κατακρίνουν για την έκφυλη ζωή της  και την επιφανειακά ξέγνοιαστη καθημερινότητά της. Όμως, κανείς δεν φαντάζεται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το εκρηκτικό και σκληρό της ταμπεραμέντο, τις πράξεις της, την ευθύτητα και τη γλώσσα της, που τσακίζει κόκκαλα. Μιας γλώσσας προκλητικής, αποτέλεσμα της φτωχής της καταγωγής. Άθελά της, και εξ’ ανάγκης, βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο των μέτρων λιτότητας του εθνικού συστήματος υγείας, και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να παλέψει για κάτι καλύτερο. Το έργο, με πολλά «κατηγορώ» και ένα ωμό, επιθετικό λόγο, αλλά και με χιούμορ, απευθύνεται ευθέως στον θεατή. Αγγίζει τις δυσκολίες του στριμωγμένου και ανυπεράσπιστου απλού πολίτη, που βιώνει την ανέχεια και τη στέρηση, την αγάπη και τον έρωτα, τις ανθρώπινες αδυναμίες – και δυνάμεις – τις εξαρτήσεις, τις καταχρήσεις και την καθημερινή πάλη για επιβίωση. (Τοποθετημένο στην Ουαλία του 21ου αιώνα, το έργο κάλλιστα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει και μια Έφη της σύγχρονης Κύπρου, όπως έχει διαμορφωθεί η χώρα μας, ειδικά, τα τελευταία χρόνια της κρίσης)», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

+ Πρώτη παράσταση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στις 20:30 στο Flea Theatre στη Λευκωσία και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30 στον ίδιο χώρο. Mόνο για 8 παραστάσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99744227. Εισιτήρια προς 12 ευρώ (μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κέντρο διάσωσης για ζώα Dog Resort Cyprus)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία