«Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν», τελευταίες παραστάσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.10.2019

Μια μαύρη κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην Πάνω Σκηνή του, το Σατιρικό Θέατρο.


Οι παραστάσεις του έργου «Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν» ολοκληρώνονται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Το έργο του Μάρτιν Μακντόνα είναι μια ανατρεπτική μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη, που εξελίσσεται σε ένα δωμάτιο άθλιου ξενοδοχείου και που έχει σαν στόχο της μέσα από την ανίχνευση των ψυχολογιών των εξίσου άθλιων ηρώων της, να αποκαλύψει μερικές ενδιαφέρουσες αποχρώσεις της ανθρώπινης φύσης και ψυχοσύνθεσης.

Το κωμικό πλαίσιο του έργου δεν προκύπτει τόσο από τα ευφυολογήματα των ηρώων όσο από τις αλλόφρονες καταστάσεις που προκαλεί η ίδια η ηλιθιότητά τους. Δεν είναι ωστόσο ηλίθιοι, απλά δεν κάνουν συχνά τον κόπο να σκεφτούν κάτι περισσότερο από το εμφανές. Όπως και σε άλλα έργα του, ο Ιρλανδός συγγραφέας δεν ηθικολογεί και δεν φλυαρεί. Με λιτούς διαλόγους, πλούσιους, εξομολογητικούς μονολόγους και δράσεις που διαρκώς ανατρέπονται κατά το προσφιλές του συνήθειο μας δίνει την εικόνα των τεσσάρων κατατρεγμένων πλασμάτων, όχι τόσο απ’ αυτά που λένε, όσο από τις πράξεις και τις αλληλεπιδράσεις τους.

Το έργο «Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν» στην πρώτη του παρουσίαση σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Broadway της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΟΣΚΑΡ Κρίστοφερ Γουόκεν.

Υπόθεση του έργου:
Η «σκοτεινή» -όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο- κωμωδία εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου. Ο Καρμάικλ – ο άνθρωπος με το κομμένο χέρι - ψάχνει εδώ και 27 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρει το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι απατεώνων και ένα ρεσεψιονίστα.

Το έργο μιλάει για το καλό - πίσω απ’ τη σκληρή και τραχιά του γλώσσα. Άνθρωποι του περιθωρίου που παλεύουν με ένα δικό τους «τίμιο» τρόπο. Δεν είναι τρελοί αλλά παράξενοι.

Οι συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία/Μουσική Επιμέλεια: Λέανδρος Ταλιώτης

Σκηνικά/Κοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Οπτική Επικοινωνία: Λέανδρος Ταλιώτης

Επί σκηνής οι ηθοποιοί Στέλιος Ανδρονίκου, Μαρίνα Αργυρίδου, Ονησίφορος Ονησιφόρου και Ανδρέας Δανιήλ.

+ Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 25/10, το Σάββατο 26/10 και την Κυριακή 27/10/2019, στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες τηλ. 22312940, 22421609

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου