DIRECTING LIGHT | Εργαστήρι & Συζήτηση με την Καρολίνα Σπύρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.11.2019

Πρώτο Μέρος: Εργαστήρι


Το εργαστήρι απευθύνεται σε σπουδαστές θεάτρου, σκηνογράφους, οποιουσδήποτε θέλουν να εξετάσουν τις βασικές αρχές του φωτισμού.Η βασική λειτουργεία του φωτός στην καθημερινότητα είναι να κάνει τα πράγματα γύρω μας ορατά. Το φως φέρει οπτικές πληροφορίες τις οποίες μετατρέπουμε σε σκέψεις, σε ερμηνείες και συναισθήματα, κατασκευάζοντας έτσι την πραγματικότητα μας. Το πως συλλαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε αυτές της πληροφορίες εξαρτάται από το κάθε άτομο. Στον κόσμο του θεάτρου, η βασική λειτουργεία του φωτός δεν αλλάζει. Υπάρχει για να κάνει τα πράγματα ορατά. Το εργαστήρι θα διερευνήσει 3 βασικές αρχές του φωτός: ένταση, κατεύθυνση και χρώμα, και το πως αυτές οι βασικές αρχές μπορούν να εφαρμοστούν για να δημιουργήσουν σκηνές σε μια θεατρική παράσταση. Επίσης θα διερευνηθεί το πώς μπορεί να συνδυαστούν για να πουν μια ιστορία και να υποδεικνύουν την ώρα, να μεταβάλλουν τον χώρο και να ορίζουν την διάθεση της παράστασης. Μέσα από εικόνες και πρακτικές παρουσιάσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το φως και την απουσία του, σκιές και βασικές αρχές χρωματικής θεωρίας.

Κόστος συμμετοχής 10€

Δεύτερο Μέρος: Συζήτηση

Η συζήτηση απευθύνεται σε πρακτικούς θεάτρου, σκηνοθέτες/τριες και σχεδιαστές/στριες φωτισμού, σκηνικού και κοστουμιών.Κυρίος στόχος είναι η συζήτηση και η ανάλυση αποδοτικών τρόπων περιγραφής οπτικών ιδεών και πώς αυτές μπορούν να μεταφέρονται αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, πώς μπορεί ένας/μια σχεδιαστής/τρια φωτισμού να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τον/την σκηνοθέτη/τρια και άλλους σχεδιαστές/ τριες μέσα από οπτικές ιδέες οι οποίες αφορούν ένα άυλο μέσο, δηλαδή το φως; Στοχεύει επίσης στο να διερευνήσει το πώς ένας/μια σκηνοθέτης/τριά και σχεδιαστής/ τριά διατυπώνουν τα ζητούμενα τους και πώς η προσωπική αισθητική και ερμηνεία του έργου μπορούν να συνδυαστούν για να αποφέρουν στην τελική ένα κοινό όραμα για την παράσταση.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019

Είσοδος δωρεάν. Εισφορές ευπρόσδεκτες

Εργαστήρι 10:00 - 17:00
Συζήτηση 18:00 - 20:00



+ Space , Κωστή Παλαμά 12, Λευκωσία 1096 / info@project-season.org / 99602428 / 96500767
www.project-season.org

72634814_2334663426863823_5654206007165845504_n


Καρολίνα Σπύρου

Η Καρολίνα Σπύρου σπούδασε Theatre Design στο Liverpool Institute of Perform- ing Arts, από όπου αποφοίτησε το 2003 με άριστα. Το 2017 τελείωσε το μεταπτυχιακό της, Theatre design with a pathway in lighting design, στο Royal Welsh College of Music and Drama. Από το 2006 ως το τέλος του 2008 εργάστηκε στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όπου σχεδίασε τον φωτισμό σε πολυάριθμες παραγωγές. ‘Ελαβε μέρος σε Φεστιβάλ στο εξωτερικό, όπως το Edinburgh Fringe Festival με το μιούζικαλ Blues in the night, στο Euro-Scene 14 Festival με την παράσταση Awakening και το Hellenic Festival με την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις. Στην Κύπρο εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές παραγωγές, με το Θέατρο Διόνυσο, Εθάλ, Σόλο για τρεις, Fresh Target Theatre και πολλές άλλες θεατρικές ομάδες. Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού, μουσικές σκηνές και σε παραγωγές του συνδρομητικού καναλιού LTV. Το 2013 ήταν υπεύθυνη φωτισμού για το World Stage Design στην Ουαλία και το 2016 απονεμήθηκε το βραβείο φωτισμού για την παράσταση The (M) adam’s family.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία