«Το ημερολόγιο ενός τρελού» Christmas Edition

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.12.2018

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία στο Cinnamon Lounge ο Μάριος Ιωάννου επιστρέφει με την Χριστουγεννιάτικη διασκευή του Ημερολογίου ενός Τρελού ειδικά προσαρμοσμένη για να γιορτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων


«Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» επικεντρώνεται στη ζωή του Ποπρίτσιν, ενός κουρασμένου από τη ζωή δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα, κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, την οποία ερωτεύεται. Παγιδευμένος στην γραφειοκρατία του κυβερνητικού μηχανισμού και την κοινωνική ανισότητα οδηγείται σιγά σιγά στην τρέλα. Μέσα από την πορεία του αυτή καταφέρνει να συλλάβει με την ψυχή του το μεγαλείο της ζωής, της ελευθερίας και του θανάτου ανήμερα των Χριστουγέννων.

Το έργο έκανε πρεμιέρα με τον Μάριο Ιωάννου επι σκηνής στην Λευκωσία το 2007 και στη συνέχεια περιόδευσε στη Λεμεσό και Πάφο με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου και αγκαλιάστηκε με συγκίνηση απο την Κυπριακή παροικία.

Φετός διανύοντας τον 11ο χρόνο ζωής το ''Ημερολόγιο ενός τρελλού'' παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελέυθερη περιοχή Αμμοχώστου. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι που ο Ποπρίτσιαν μιλά στην Κυπριακή καθομιλουμένη και οι έντονες εναλλαγές σκηνών και εικόνων κάνουν το θεατρικό αυτό ταξίδι ιδιαίτερο και περιπετειώδες. Ενα γλυκόπικρο ταξίδι σε μια θάλασσα απο γέλια και δάκρυα με προορισμό ένα λυτρωτικό ορίζοντα.

Ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου αποφοίτησε απο τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Αθήνα. Σαν ηθοποιός δουλεύει στην Κύπρο, Αθήνα και άλλες Ευρωπαικές πόλεις. Στο Θέατρο συνεργάστηκε μέχρι τώρα με σημαντκούς σκηνοθέτες όπως η Αννα Κοκίνου, Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Λιγνάδης, Achim Wieland, Σπύρος Χαραλάμους και άλλους. H μεγάλη του αγάπη για τον κινηματογράφο του έφερε πολλους ρόλους στο ενεργητικό του. Είχε την τύχη να ξεκινήσει την πορέια του στο πανί με σκηνοθέτη τον Νίκο Κούνδουρο στους ''Φωτογραφους''. Ακολούθησαν οι ''Πάμπτωχοι Α.Ε'' του Αντώνη Κόκινου, ''Φτηνά Τσιγάρα '' του Ρένου Χαραλαμπίδη, ''Bourek'' του Vladan Nikolic και άλλες πολλές. Το 2003 τιμήθηκε με το Βραβείο Α' Αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το ρόλο του ως Mουσταφά στo ''Kalabush'' του Αδωνη Φλωρίδη και Θόδωρου Νικολαίδη ενώ το 2012 έλαβε τιμητική διάκριση στις ''Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος'' για την ερμηνεία του ως Andy στο "Fish N Chips". Στο ευρύ κοινό της Κύπρου ο Μάριος έγινε γνωστός ως Αντώνης στο ''Μίλα μου'' (SIGMA). Ακολούθησαν συνεργασίες στην ''Ελενη η Πόρνη''(ANT1), ''Ακρη του παραδεισου'' και ''Λίμνη''(ΡΙΚ 2). Στην ελλληνική τηλεόραση συνεργάστηκε με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στον ''Κόκκινο κύκλο'', ''Πεθαίνω για σένα'' και ''Αχ και να ξερες''.

Ο ίδιος λέει για την παράσταση. «Αγαπώ αυτή την παράσταση γιατί φτάνει βαθιά στην καρδιά του κοινού όπως φτάνει ενα καλό λαικό τραγούδι. Την αγαπώ για την απλότητα και τη λιτότητα της. Ζητά μόνο έναν ηθοποιό, μια βαλίτσα με τα κοστούμια του ρόλου, ένα πολύπριζο για ενα, δυο φώτα, ένα κασετόφωνο για τα υπέροχα τραγούδια που γράφτηκαν για το έργο και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η μαγεία του θεάτρου. Το πιο σημαντικό είναι που όσο περνούν τα χρόνια ωριμάζει η παράσταση, μεστώνει. Είναι σαν κρασί που όσο παλιώνει πίνεται καλύτερα.»

Παρασκευή 28/12/2018

Cinnamon Lounge Bar, Δημοκρατίας 8, 5380 Δερύνεια.

Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου

Κρατήσεις & Πληροφορίες: 23828292

Εισητήρια: €5

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία