«Το ημερολόγιο ενός τρελλού» στο Καφενείο 11

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.1.2020

Ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου συμπράττει με τους μουσικούς Δημήτρη Γιασεμίδη, Άντη Σκορδή και Αντώνη Αντωνίου για το ανέβασμα του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελλού». Πρόκειται για το αριστουργηματικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ διασκευασμένο στα κυπριακά, το οποίο ο Μάριος Ιωάννου πρωτοπαρουσίασε το 2007.


Οι μουσικοί θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στον μονόλογο που ερμηνεύει ο Μάριος Ιωάννου, διανύοντας ένα αυτοσχεδιαστικό ταξίδι με τον τρελό Ποπρίτσιν ο οποίος με τη σειρά του θα απαντά με ρυθμούς και σιωπές συνθέτοντας από κοινού μια συγκινητική εμπειρία για το κοινό και τους ίδιους τους ερμηνευτές.

Το έργο του Γκόγκολ επικεντρώνεται στη ζωή ενός κουρασμένου από τη ζωή δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα, κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, την οποία ερωτεύεται. Παγιδευμένος στη γραφειοκρατία του κυβερνητικού μηχανισμού και την κοινωνική ανισότητα οδηγείται σιγά σιγά στην τρέλα καταφέρνοντας να συλλάβει με την ψυχή του το μεγαλείο της ζωής και του θανάτου.

Το ανέβασμα του έργου με τους Γιασεμίδη, Σκορδή και Αντωνίου είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από παραστάσεις όπου ο Μάριος Ιωάννου εδώ και τρία χρόνια προσκαλεί καλλιτέχνες που θαυμάζει να δώσουν τη δική τους ματιά στο έργο που εξελίσσεται μέσα από το χρόνο και μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες. Προηγήθηκαν συνεργασίες με τον Γιάννη Κουτή, Μαριάννα Μιχαήλ και Σάββα Χρυσοστόμου. Η παράσταση δεν έπαψε ποτέ να κουβαλά με αγάπη τον Σπύρο Χαραλάμπους που σκηνοθέτησε αρχικά την παράσταση και τον Γιώργο Χριστοδουλίδη που είχε γράψει τη μουσική με αποκορύφωμα το συγκινητκό κομμάτι «Την αγάπη μου δε βλέπω πια».

Το έργο έκανε πρεμιέρα στη Λευκωσία το 2007. Στη συνέχεια περιόδευσε σε πολεις και χωριά της Κύπρου. Ακολούθησαν ανεβάσματα σε φεστιβάλ θεάτρου στην Αίγυπτο και σε σκηνές στο Λονδίνο και Θεσααλονίκη.

Ηθοποιός:Μάριος Ιωάννου
Μουσικοί: Δημήτρης Γιασεμίδης, Αντης Σκορδής, Αντώνης Αντωνίου
Κοστούμια: Sossee Eskedijian

+ Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στο Καφενείο 11 (οδός Πειραιώς, εντός των τειχών Λευκωσία) στις 20:00. Εισιτήρια προς 10 ευρώ (μαζί με ένα ποτήρι κρασί). Κρατήσεις τηλ. 99030985. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία