«Μανώλη...!» με τη Μήδεια Χάννα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2020

Το εμβληματικό μονόπρακτο του Γιώργου Νεοφύτου «Μανώλη…!» επιστρέφει στο θεατρικό πάλκο 33 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση. Η Μήδεια Χάννα σκηνοθετεί τον εαυτό της σε αυτό το εμβληματικό μονόπρακτο του Κύπριου θεατρικού συγγραφέα σε μια νέα, διαφορετική προσέγγιση που θα δούμε σε επίσημη πρώτη την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στο Θέατρο Χώρα - Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Αδαμάντιου Κοραή 1, στη Λευκωσία.


Μοναδικό ταξίδι

Το μονόπρακτο «Μανώλη…!» διέγραψε μια μοναδική διαδρομή στο κυπριακό θέατρο: παρουσιάστηκε σε συνολικά 15 ξεχωριστές θεατρικές παραγωγές, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση αλλά και σε δύο παραγωγές υπό μορφή όπερας δωματίου. Ταξίδεψε, δε, σε επτά χώρες μεταφρασμένο σε ισάριθμες γλώσσες.
Η Μήδεια Χάννα σκηνοθετεί τον εαυτό της στο εμβληματικό έργο του Γιώργου Νεοφύτου

H υπόθεση

Μια γυναίκα που έχασε τον γιο της μπροστά στα μάτια της στη διάρκεια του Πραξικοπήματος του 1974, «τη μέρα που γέμισεν ο τόπος φονιάδες», μιλά στο μοναδικό πλάσμα που της απέμεινε, τον γάτο της, Μανώλη. Το έργο αποτελεί μια αναδρομή στη ζωή της, χωρίς μοιρολατρίες, ούτε μεμψιμοιρίες. Η Μαρία ζητά μόνο δικαιοσύνη για τον γιο της, «για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση».
Πριν τη Μήδεια Χάννα, τον ρόλο στο μονόπρακτο ερμήνευσαν αρχικά η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και έπειτα ηθοποιοί όπως η Άννα Φόνσου και η Ιωάννα Σιαφκάλη, που για την ερμηνεία της στον συγκεκριμένο ρόλο απέσπασε το 2013 το Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από αριστερά, ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου, ο Στέφανος Αθηαινίτης που υπογράφει τα σκηνικά και κοστούμια και η Μήδεια Χάννα, που μεταφέρει το έργο ξανά επί σκηνής.

+ Πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 20:30. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 23, 29, 30 Ιανουαρίου και 5, 6 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στο Θέατρο Χώρα (Αδαμάντιου Κοραή 1, Λευκωσία, Πλατεία Αρχιεπισκοπής. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99361887.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία