Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε «Μια ζωή γερμανική» επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.2.2020

Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square συμπράττουν για πρώτη φορά, για το ανέβασμα -σε πανελλήνια πρώτη- του έργου «Μια Ζωή Γερμανική» του Κρίστοφερ Χάμπτον.


Μόνη επί σκηνής η εμβληματική Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου.

Το νέο έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον, το οποίο έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Λονδίνο με την κορυφαία Dame Maggie Smith να επιστρέφει στη σκηνή, κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στην Κύπρο στις 6 Μαρτίου 2020.

Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και την μαρτυρία της Brunhilde Pomsel, που πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Γιόζεφ Γκέμπελς, Υπουργό Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας και εκ των στενότερων συνεργατών του Χίτλερ.

Το έργο βασίζεται στη μαρτυρία που έδωσε η Pomsel -όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της- σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106 ετών.

despina_mpempedeli2
«Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές.»


Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα αναλάβει αυτό τον ρόλο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square. Η πρεμιέρα του έργου το οποίο ανεβαίνει σε μετάφραση της Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνικά-κοστούμια του Λάκη Γενεθλή, θα δοθεί στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

+ Πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 7, 8, 12, 13, 14, 15, 21 και 22 Μαρτίου 2020 στις 20:30 [Κυριακές στις 18:30]. 

Περιοδεία: Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στις 20:30 και Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 20:30.

Εισιτήρια προς 12 ευρώ στην ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com και από τα ταμεία των θεάτρων. Πληροφορίες/Κρατήσεις τηλ. 22312940, 22421609

Φωτογραφία: Νίκος Μυλωνάς

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία