ΘΟΚ: Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.5.2020

Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή ενδέχεται να μείνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όχι μόνο εξαιτίας... κορωνοϊού.


Τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΘΟΚ κρατούσε ο Σάββας Κυριακίδης από το 2017 μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, οπότε το συμβόλαιο του έληξε. Καθώς όλες οι θέσεις στο Δημόσιο παραμένουν «παγωμένες» μετά την οικονομική κρίση, τον Δεκέμβριο του 2019 το δ.σ. του οργανισμού αιτήθηκε ξεπάγωμα ώστε να προκηρυχθεί έγκαιρα η θέση καλλιτεχνικού διευθυντή, πριν τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη. Τα γεγονότα πρόλαβε ο κορωνοϊός που... κράτησε σε στασιμότητα τη Δημόσια Υπηρεσία.

Έτσι, ο ΘΟΚ ενδέχεται να «ταλαιπωρηθεί» εκ νέου από Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί λόγω κορωνοϊού παρέμεινε στάσιμο το θέμα του ξεπαγώματος της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης.

Αγορά υπηρεσιών με ανάθεση

Για να καλύψει ένα ολιγόμηνο κενό από τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη και μέχρι την προκήρυξη της θέσης, το δ.σ. προχώρησε με αγορά υπηρεσιών με ανάθεση στον ίδιο τον κ. Κυριακίδη, ώστε ο οργανισμός να μην μείνει ακέφαλος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το θέατρο.

Μιλώντας στον «Π», η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ, Αντιγόνη Αθηαινίτη ανέφερε ότι για το θέμα θα υπάρχει εξέλιξη τις επόμενες μέρες αφού έχουν μεν μπλοκαριστεί τα ξεπαγώματα θέσεων, ωστόσο θα εξαιρεθούν όσα είχαν προεγκριθεί. «Ευελπιστώ ότι είμαστε μέσα στις εξαιρέσεις», δήλωσε η κ. Αθηαινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι προτού αναλάβει ο κ. Κυριακίδης, το 2017, η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΘΟΚ παρέμενε κενή για τρία χρόνια και πέντε μήνες, με τις ευθύνες να αναλαμβάνει το δ.σ. και δη ο πρόεδρος ο οποίος δρούσε και ως εκτελεστικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Σάββας Κυριακίδης, τέως καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στον οργανισμό με αγορά υπηρεσιών. Φωτογραφία ©Ελένη Παπαδοπούλου / 2017

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία