Τα ΜΑΝΤΑΤΑ στις Τρεις Ελιές

Ελένη Παπαδοπούλου Δημοσιεύθηκε 5.8.2020

Τα «Μαντάτα», η νέα παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών «Μίτος», ανέβηκε σε χώρους παραδοσιακών καφενείων σε χωριά του νησιού.Στις 31 Ιουλίου η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τρεις Ελιές στην επαρχία Λεμεσού.


Τα ΜΑΝΤΑΤΑ βασίζονται στο Χρονικό που έγραψε ο Κύπριος χρονικογράφος του 15ου αιώνα Λεόντιος Μαχαιράς, στις αφηγηματικές αρετές του κειμένου και τη γοητευτική μεσαιωνική κυπριακή διάλεκτο. Επιλέχθηκαν αποσπάσματα που αφορούν τη δεκαετία της βασιλείας του Πέτρου Α’ (1359-1369), κυρίως ιστορίες πίσω από τις κουρτίνες. 

Σκηνοθεσία/ δραματουργία/ επεξεργασία κειμένων: Έλενα Αγαθοκλέους, Βοηθός σκηνοθέτη/ δραματουργία/ επεξεργασία κειμένων: Κωνσταντίνα Peter, χρήση χώρου/ κοστούμια: Μυρτώ Σαρμά, κίνηση: Ελεάνα Αλεξάνδρου, ηθοποιοί: Λουκία Πιερίδου, Γιολάντα Χριστοδούλου και Ευριπίδης Δίκαιος, μαζί τους η Έλενα Αγαθοκλέους.


























Φωτογραφίες:©Ελένη Παπαδοπούλου 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία