"Leopoldstadt" στο Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.2.2022

Το νέο έργο του Tom Stoppard, ο οποίος θεωρείται σήμερα ως «ο σημαντικότερος εν ζωή Βρετανός θεατρικός συγγραφέας», βραβευμένος με Tony και Βραβείο Όσκαρ, διηγείται ένα εκρηκτικό δράμα με κεντρικό άξονα την αγάπη, την οικογένεια και την ανθρώπινη αντοχή.


Υπόθεση: Αρχές του 20ού αιώνα. Η Leopoldstadt είναι η πυκνοκατοικημένη εβραϊκή συνοικία της Βιέννης. Όταν, όμως, ο Hermann Merz, ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου βαφτισμένος Εβραίος, παντρεύεται την καθολική Gretl, ανελίσσεται κοινωνικά. Ακολουθώντας την ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα, το έργο διανύει μία περίοδο μισού αιώνα με φόντο τις κακουχίες του πολέμου, την επανάσταση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσάρτηση της Αυστρίας από τη Ναζιστική Γερμανία και το Ολοκαύτωμα. Ένας θίασος 40 ηθοποιών εκπροσωπεί κάθε γενιά της οικογένειας σε αυτό το επικό και βαθιά προσωπικό έργο.







Σκηνοθεσία: Patrick Marbe

Ερμηνεία: Aidan McArdle, Faye Castelow, Sebastian Armesto, Arty Froushan.

Μαγνητοσκοπημένο ζωντανά στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου.

Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

Διάρκεια: 140'







Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Εισιτήρια: €12 / €10

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Tαμείο: 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Mail, ΡΙΚ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία