«Η ΕΛΕΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου από τους SrslyYours Ensemble

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.2.2022

Η Ωραία Ελένη με τους ανόητους θρύλους, τους έρωτες της γέρασε. Βρίσκεται σ᾽ένα δωμάτιο, μετρά ρυτίδες και μνήμες και αναρωτιέται. Αυτούσιο το κείμενο του Ρίτσου αρθρωνεται με ακροατή τον Έλβις Τεκου από το Καμερούν στο ρόλο του στρατιώτη. 


Οι SrslyYours Achim Wieland και Μάριος Ιωάνου επισκέπτονται ξανά το κείμενο του μεγάλου ποιητή και προσκαλούν στη σκηνή έναν άνθρωπο που κυνηγημένος από απάνθρωπο καθεστώς ήρθε στο νησί μας για να ελπισει. Η Ελένη τους θέλει να μιλήσει σε αυτόν. Νιώθει πως αυτός μπορεί να είναι το οξυγονο της για να μπορέσει να εκπνεύσει τις τελευταίες τις σκέψεις μπας και καταφέρει να μεταβεί στην άλλη διάσταση, φωτεινή και όμορφη όπως σε όλους μας αξίζει. Νιώθει πως αυτός ξέρει από μάταιους πολέμους και μεθυσμένος από εξουσία άρχοντες. Στην επαφή τους ακουμπούν. τα λόγια του Ρίτσου 


“...'ισως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα ίσως εκεί νά αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία και η ομορφιά του ανθρώπου…".


Η παράσταση ευχαριστεί πάντα την Έρη Ρίτσου για την γενναιοδωρία και ενθάρρυνση της. Είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Στέλιου Κυπριανού, ιδρυτή της 'Υπόγειας σκηνής, Πολυχώρος Συνεργείο' και παραγωγού στο πρώτο ανέβασμα του έργου.


Ταυτότητα παράστασης


Σκηνοθεσία: Achim Wieland


Σκηνικά Κοστούμι: Αντρέας Αντωνίου


Γλυπτική παρέμβαση: Μαρία Λιανού


Μουσική: Αντρούλα Καφά


Οπικογράφιση παράστασης: Λουκάς Σταύρου


Διανομή


Ελένη: Μάριος Ιωάννου


Στρατιώτης: Elvis Tekou


Παραγωγή: SrslyYours Ensemble






Παραστάσεις


Λευκωσία 


Πολυχώρος Γκαραζ


2 και 4 Μαρτιου (Τετ. και Παρ.)


Λεμεσός 


Υπόγεια Σκηνή Πολυχώρος Συνεργείο


9 και 11 Μαρτίου (Τετ. και Παρ.)


Παφος 


Δημοτική Πινακοθήκη, Χάνι του Ιμπραήμ


16 και 19 Μαρτίου (Τετ. και Σάβ.)


Γενικές πληροφορίες 


Γενική είσοδος: 12 ευρώ


Ώρα Έναρξης: 20:00


Διάρκεια παράστασης: 65’


Πληροφορίες / Κρατήσεις:  99286908

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία