«Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη»: Επανεκκίνηση παραστάσεων και περιοδεία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.2.2022

Το Θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά 2022 με το βιογραφικό έργο της Ιρένε Μαραντέι για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη. Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου.


Είναι ένα έργο που παρά τη θεατρική του μορφή, βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως κάθε διαθέσιμου στοιχείου για τη ζωή και το έργο της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του μεσοπολέμου. Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κάτω από το μικροσκόπιο της Μαραντέι, μαζί με όλη της την εμπειρία στη συγγραφή βιογραφιών για το θέατρο, οδήγησαν σε αυτό το σημαντικό έργο με προοπτική να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της και να βγάλει από τη σχετική λήθη αυτήν που, αν είχε ζήσει, θα είχε δικαιωματικά τη θέση της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του 20ου αιώνα αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας της – καθηλωμένοι – απλοί θεατές, ειδήμονες και αντίζηλοι, θαύμαζαν την τέχνη της στον υπέρτατο βαθμό. Με φόντο οδυνηρές για την Ελλάδα περιόδους - Κατοχή και Δεκεμβριανά - το έργο παρακολουθεί και ταυτίζεται με τον συνεχή αγώνα της Ελένης Παπαδάκη να παραμείνει συνεπής στις αρχές της στωικότητας της παρά την αποθάρρυνση, τον φθόνο και όλο τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε. Σκοπός, να ζωντανέψει στους θεατές εκείνη η ιδιαίτερη γυναίκα και χαρισματική καλλιτέχνις που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή τα δίσεκτα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, μια πληθωρική και αντισυμβατική προσωπικότητα με τις αρετές και τα ελαττώματα της, που-γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία-αξίζει να της αφιερωθεί ένα θεατρικό έργο!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά / Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Visual designer & Video art: Άννα Φωτιάδου

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Εικαστική διεύθυνση: Αντρέας Τηλεμάχου

Χειρισμός οπτικοακουστικού υλικού: Αχιλλέας Μουσκής

Βοηθοί Σκηνογράφου & Ενδυματολόγου: Μόνικα Χατζηβασιλείου & Άννη Βασιλείου

Βοηθός Video Artist: Χρυσάνθη Δημητρίου

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Mason

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Γραφικά: Θεοδώρα Πέτρου

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Φιακά, Νικόλας Πέτρου, Σταύρος Πατσιάς, Ηλίας Ανδρέου, Τώνης Ιακωβίδης και ο Μαρίνος Ξενοφώντος. Συμμετέχουν: Χρύσα Συμεού, Χρυστάλλα Γεωργίου, Μιχάλης Άσπρος.

Ευχαριστίες στον κο Βαρνάβα Κυριαζή για την οπτικογραφημένη συμμετοχή.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τακτικές παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου στα Λατσιά: Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 19:00. Και επιπλέον τρεις παραστάσεις τις Τετάρτες 23 Φεβρουαρίου, 2 και 9 Μαρτίου στις 20:00! Ώρα έναρξης προσέλευσης τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Τετάρτες 19:30 και τις Κυριακές 18:30.

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 70007721

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ (ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ SOLDOUT TICKETS, STEFANIS)

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/3 ΣΤΙΣ 20:00.
ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00
ΣΤΗ ΠΑΦΟ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00.

*Η προσέλευση για τις παραστάσεις εκτός έδρας αρχίζει στις 19:15.

Στην παράσταση θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού με βάση τα ισχύοντα διατάγματα.

● ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ με την προσκόμιση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ RAPID TEST - αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου - με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

● πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID 19 (3 ΔΟΣΕΙΣ).

● πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID 19, με ισχύ 3 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

● για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 7 μηνών (2 ΔΟΣΕΙΣ), χωρίς να έχουν λάβει ενισχυτική δόση του εμβολίου, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID 19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών.

● πιστοποιητικό λήψης 1 δόσης εμβολίου, με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών (18 ετών και άνω) / αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 72 ωρών (12-17 ετών).

• (12-17 ετών) νοουμένου ότι συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα, η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή rapid test ισχύος 72 ωρών.

● για άτομα τα οποία δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας και αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών.

● για άτομα από 6 έως 11 ετών, αρνητικό PCR test ή αρνητικό rapid test 7 ημερών, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID 19.

ΜΕΓΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΘΟΚ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ ΚΑΙ ΔΙΕΣΗ 101.1

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, THOROX, JANI MABEL hair and beauty salon.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

«Το κενό αυτοπροσώπως»

«Το κενό αυτοπροσώπως»

«Το κενό αυτοπροσώπως»

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)