«Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη»: Τελευταίες παραστάσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2022

Ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων του βιογραφικού έργου της Ιρένε Μαραντέι «Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη». Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο της κορυφαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη με τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντρέα Τηλεμάχου.


Θα δοθούν στην έδρα μας στα Λατσιά δύο τελευταίες παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. αντίστοιχα.

Είναι ένα έργο που παρά τη θεατρική του μορφή, βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως κάθε διαθέσιμου στοιχείου για τη ζωή και το έργο της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του μεσοπολέμου. Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κάτω από το μικροσκόπιο της Μαραντέι, μαζί με όλη της την εμπειρία στη συγγραφή βιογραφιών για το θέατρο, οδήγησαν σε αυτό το σημαντικό έργο με προοπτική να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της και να βγάλει από τη σχετική λήθη αυτήν που, αν είχε ζήσει, θα είχε δικαιωματικά τη θέση της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του 20ου αιώνα αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας της – καθηλωμένοι – απλοί θεατές, ειδήμονες και αντίζηλοι, θαύμαζαν την τέχνη της στον υπέρτατο βαθμό. Με φόντο οδυνηρές για την Ελλάδα περιόδους – Κατοχή και Δεκεμβριανά – το έργο παρακολουθεί και ταυτίζεται με τον συνεχή αγώνα της Ελένης Παπαδάκη να παραμείνει συνεπής στις αρχές της στωικότητας της παρά την αποθάρρυνση, τον φθόνο και όλο τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε. Σκοπός, να ζωντανέψει στους θεατές εκείνη η ιδιαίτερη γυναίκα και χαρισματική καλλιτέχνις που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή τα δίσεκτα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, μια πληθωρική και αντισυμβατική προσωπικότητα με τις αρετές και τα ελαττώματα της, που-γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία-αξίζει να της αφιερωθεί ένα θεατρικό έργο!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά / Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Visual designer & Video art: Άννα Φωτιάδου

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Εικαστική διεύθυνση: Αντρέας Τηλεμάχου

Χειρισμός οπτικοακουστικού υλικού: Αχιλλέας Μουσκής

Βοηθοί Σκηνογράφου & Ενδυματολόγου: Μόνικα Χατζηβασιλείου & Άννη Βασιλείου

Βοηθός Video Artist: Χρυσάνθη Δημητρίου

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Mason

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Γραφικά: Θεοδώρα Πέτρου

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Φιακά, Νικόλας Πέτρου, Σταύρος Πατσιάς, Ηλίας Ανδρέου, Τώνης Ιακωβίδης και ο Μαρίνος Ξενοφώντος. Συμμετέχουν: Χρύσα Συμεού, Χρυστάλλα Γεωργίου, Μιχάλης Άσπρος.

Ευχαριστίες στον κο Βαρνάβα Κυριαζή για την οπτικογραφημένη συμμετοχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κρατήσεις θέσεων στο 70007721

Ώρα έναρξης προσέλευσης το Σάββατο στις 19:30 και την Κυριακή στις 18:30.

* Στις παραστάσεις θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού με βάση τα ισχύοντα διατάγματα.

 *Στις παραστάσεις προσέρχονται και θεατές χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, με την προσκόμιση αρνητικού rapid test 72 ωρών.

ΜΕΓΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΘΟΚ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ ΚΑΙ ΔΙΕΣΗ 101.1

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, THOROX, JANI MABEL HAIR AND BEAUTY SALON.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες