«Performance Design Futures»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.4.2022

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου διοργανώνει και παρουσιάζει ένα τριήμερο διεθνές συμπόσιο, με τίτλο «Performance Design Futures», που θα γίνει σε υβριδική μορφή με έδρα το Θέατρο Πόλις ΟΠΑΠ στη Λευκωσία στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2022.




posters-02




Η Κύπρος θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει μια ομάδα προσωπικοτήτων με σημαίνουσα θέση στα διεθνή φόρα και τις συζητήσεις γύρω από την εξέλιξη και το μέλλον του Σχεδιασμού παραστασιακού Χώρου, ως τους κύριους ομιλητές στο συμπόσιο:

Δρ Tanja Beer (Αυσταλία)

Δρ Rachel Hann (Ηνωμένο Βασίλειο)

Δρ Dorita Hannah (Νέα Ζηλανδία)

Ανδρέας Σκούρτης (Ηνωμένο Βασίλειο/Ελλάδα)

Δρ Γιάννης Τουμαζήςs (Κύπρος)

Επίσης, παρεμβαίνει στο συμπόσιο ως ειδική προσκεκλημένη η Caitlyn Southwick, Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια του Ki Culture. Το Συμπόσιο θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό η Aby Cohen, Πρόεδρος της OISTAT (του Διεθνούς Οργανισμού Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Επίτιμος Πρόεδρος της CYCSTAT Άντης Παρτζίλης και ο Πρόεδρος της CYCSTAT Γιώργος Κουκουμάς.

Εργασίες παρουσιάζονται επίσης από πληθώρα ακαδημαϊκών και πρακτικών του διεθνούς χώρου του παραστασιακού σχεδιασμού και του θεάτρου ευρύτερα, οι οποίοι επιλέγηκαν από την Ομάδα Επιμελητριών του συνεδρίου.

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CYCSTAT) με τη διοργάνωση αυτή στοχεύει στην έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα σε σημαντικούς παράγοντες του παραστασιακού σχεδιασμού, σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν σήμερα το χώρο αλλά και την μελλοντική εξέλιξη των διάφορων πρακτικών σχεδιασμού ανά τον κόσμο.  Επιπλέον, το συμπόσιο στοχεύει στο να προκαλέσει την αρχή μιας συζήτησης για τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών στον παραστασιακό σχεδιασμό, που είναι απόντα από τα προγράμματα Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της Κύπρου.

Στα πλαίσια του συμποσίου θα διεξαχθούν παρουσιάσεις, εργαστήρια και συζητήσεις σε πανελ. Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για εγγραφές στη σελίδα www.performancedesignfutures.com

Διοργανωτής:

Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τενικών Θεάτρου, CYCSTAT, Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Στηρίζεται από το NiMAC, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

Τεχνική Υποστήριξη: EventPro.

Επιμελήτριες Συμποσίου:

Ελένη Ιωάννου / Performance Designer

Μαρίνα Μαλένη / Ειδική σε θέματα Θεάτρου και Επικοινωνίας

Μαρίζα Παρτζίλη / Σκηνογράφος / Εικαστικός

Δρ Μαρίνα Χατζηλουκά / Performance Designer και Ακαδημαϊκός

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου