BUFFER FRINGE 22|Η τσέπη του Die Wolke Art Group

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.9.2022
Σε ανταπόκριση της φετινής θεματικής του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe , «Pockets/Τσέπες» ρωτήσαμε τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να μας πουν τι έχουν στις τσέπες τους.

Η Die Wolke Art Group. παρουσιάζουν το έργο Poetics of Space.Βασισμένο στο ομότιτλο θεμελιώδες κείμενο του Gaston Bachelard, το έργο αυτό αποτελεί μια μελέτη της υποκειμενικής αντίληψης του χώρου. Εστιάζει στην «ποιητική εικόνα» ως μια άμεση περιβαλλοντική αντίληψη που προηγείται της συνειδητής σκέψης, εμποτίζοντας την με ιδιότητες πέρα από τη λειτουργία και τη μορφή και δίνοντας στον παρατηρητή μια κατάσταση αφηρημάδας. Το χοροθεατρικό κομμάτι διερευνά την έννοια της οικειότητας, αποκαλύπτοντας εικόνες που δεν είναι περιγραφικές, αλλά μάλλον υποδεικνύουν μια προσωπική, υποκειμενική αίσθηση του χώρου, προσαρμόζοντας έτσι μια από τις σημαντικότερες φιλοσοφικές τάσεις του 20ου αιώνα και θεμελιώδη επιρροή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Τι βρίσκεται μέσα στη τσέπη σου;

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένας χάρτης, που αποτελεί το πρώτο στοιχείο σε ένα κυνήγι θησαυρού. Δεν θυμάμαι πως βρέθηκε εκεί, αλλά έχει πάνω σημειώσεις με το δικό μου γραφικό χαρακτήρα, που αναφέρουν ένα κοχύλι, μια ντουλάπα, και μια φωλιά. Φαίνεται πως είναι σχεδιασμένος στην πίσω πλευρά ενός αρχιτεκτονικού σχεδίου ενός σπιτιού από το 1958.

Τι θα έκανες αν ανακάλυπτες μια τρύπα στη τσέπη σου;

Θα σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είχα χάσει το χάρτη μου. Ή, αν η τσέπη ήταν ήδη άδεια, θα σκεφτόμουν ότι ίσως να είχα βάλει κάτι μέσα που δεν είναι πια εκεί.

Τι κάνει τη ζωή να αξίζει;

Ονειρεύτηκα πως είχα διαβάσει ένα βιβλίο για το νόημα της ζωής, και εκείνη τη στιγμή είχα καταλάβει. Μετά όμως δεν θυμόμουν, οπότε αποφάσισα πως ίσως μπορώ να σκεφτώ όχι για το "τι κάνει”, αλλά για το “τι κάνω” για να αξίζει. Οπότε έκανα μια λίστα και την κρατάω πάντα στην τσέπη μου.

*To Die Wolke Art Group είναι οι Δροσιά Τριαντάκη, Dani Joss, Σαββίνα Ρομανού-Πύλλι. Η. παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στο Θέατρο Πόλης. bufferfringe.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία