Ανοικτή πρόσκληση για δήλωση ενδιαφέροντος από την κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.12.2022
Σε σύμπραξη με το θέατρο Ριάλτο και τον Πολιτιστικό φορέα Συνεργείο
  • Είσαι άτομο με ή χωρίς αναπηρία που αγαπάς το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες;
  • Θέλεις να ανακαλύψεις διάφορες πτυχές σου μέσω συλλογικής διαδικασίας εξάσκησης και παραγωγής θεατρικών έργων;
  • Έχεις την ανάγκη να είσαι σε μια ποικιλόμορφη ομάδα που να δημιουργείτε και να εξελίσσεστε μαζί;

Τότε η κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα σε περιμένει στον Πολυχώρο Συνεργείο στις 27/12/2022, η ώρα 16:00 μμ. για να γνωρίσεις τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα.

Ποιες είναι:

Η σκηνοθέτιδα και θεατροπαιδαγωγός Έλενα Σωκράτους, η χοροπαιδαγωγός μικτών ικανοτήτων Ελευθερία Σωκράτους και η ηθοποιός, περφόρμερ και θεατροπαιδαγωγός Νάγια Τ. Καρακώστα συνεργάζονται και αποτελούν τον βασικό πυρήνα της ομάδας αυτής. Σκοπός τους όμως είναι να γίνουν περισσότεροι/ες.

Η φιλοσοφία της κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα και η ανάγκη συν- ύπαρξης τους:

Η κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα δημιουργήθηκε από την κοινή ανάγκη των πιο πάνω τριών γυναικών να δημιουργήσουν μια θεατρική ομάδα σε ένα συμπεριληπτικό και ποικιλόμορφο πλαίσιο. Το θέατρο από την φύση του είναι μια τέχνη που δίνει χώρο στις ιστορίες να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά του κοινού. Ποιες ιστορίες ποιων ανθρώπων είναι όμως αυτές που επιλέγουμε να αφηγηθούμε; Σε ποια σώματα, ποια μάτια και ποια αυτιά δίνεται στ’ αλήθεια το δικαίωμα να βιώσουν αυτήν την εμπειρία; Αν συμπερίληψη σημαίνει πως κάθε άτομο από τη φύση του έχει το δικαίωμα να ανήκει, να συμμετέχει και να υπάρχει ισότιμα σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, τότε πόσο το έχει πετύχει αυτό η Κυπριακή κοινωνία;

Με αφετηρία τους πιο πάνω προβληματισμούς, η κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα σε σύμπραξη με το θέατρο Ριάλτο και τον Πολιτιστικό φορέα Συνεργείο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικτή ομάδα με άτομα με ή χωρίς αναπηρίες με όρους καθολικής προσβασιμότητας. Δηλαδή τον σχεδιασμό και τη δόμηση ενός περιβάλλοντος έτσι ώστε αυτό να είναι εύληπτο, προσβάσιμο και εύχρηστο από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, φύλου και ικανοτήτων.

Παρακαλούμε επιβεβαίωστε τη συμμετοχή σας μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2022 με μήνυμα ή mail.

Για ερωτήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελευθερία Σωκράτους στο Email: elycy88@hotmail.com και Τηλέφωνο: 99784949.

4403597319243857 83
Περιγραφή εικόνας: Άτομα το ένα δίπλα στο άλλο. Βλέπουμε μόνο τα πόδια τους σε κίνηση. Ένα από τα άτομα βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Στο κάτω μέρος της εικόνας έχει προστεθεί το όνομα της κολλεκτίβας "Κούλλου|Μάκκα" με κόκκινα γράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»

Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»

Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»