Αποτελέσματα διαγωνισμού συγγραφής ραδιοφωνικού θεατρικού έργου του ΡΙΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.12.2022
Το Τμήμα Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου για το 2022.

Ανακοίνωση από το ΡΙΚ αναφέρει ότι στον Διαγωνισμό, ο οποίος έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2022, πήραν μέρος 29 συγγραφείς, με ισάριθμα έργα.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2022, συνήλθε η πενταμελής κριτική επιτροπή, η οποία, αφού αξιολόγησε όλα τα έργα, αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και δύο επαίνους.

Το Α΄ Βραβείο (1000 ευρώ) απονέμεται στη Γεωργία Ιορδάνου για το έργο «Καινούργια πορεία ζωής». Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα ευαίσθητο, συγκινητικό θέμα που αποτυπώνει τον πόνο του 1974 αλλά και την ελπίδα για το αύριο.

Το Β΄ Βραβείο (750 ευρώ) απονέμεται στη Μαριλένα Αχιλλέως για το έργο «Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι». Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο με ευχάριστη ροή του λόγου, στρωτούς διαλόγους και έξυπνο χιούμορ.

Το Γ΄ Βραβείο (600 ευρώ) απονέμεται στην Γεωργία Αποκατανίδου για το έργο «Νουρ, το φως του Θεού». Είναι ένα ανθρώπινο έργο με έντονα συναισθήματα και παραστατικές περιγραφές που αφορούν την περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Έπαινος απονέμεται στην Τούλα Κακουλλή για το έργο «Ορέστη…». Είναι ύμνος στους συγγενείς των αγνοουμένων με έκδηλο τον πόνο της μάνας, σωστά δομημένο και με ολοκληρωμένους χαρακτήρες,

Επίσης, έπαινος απονέμεται και στην Καίτη Στεφάνου για το έργο «Μεγαλείο ψυχής». Είναι ένα καλογραμμένο, συγκινητικό έργο, με μηνύματα καρδιάς που αφορούν στις υιοθεσίες.

Kατάλληλα προς μετάδοση κρίθηκαν και τα πιο κάτω έργα:«Το σημάδι» της Έλενας Νικολάου, «Μετά τα εβδομήντα» της Ιωάννας Πιτσιλλή , «Και όμως συμβαίνει» της Λέφης Κουπεπίδη, «Η Συγγραφέας» της Χλόης Βερίτη, «Αδικαίωτα ιδανικά» του Σοφοκλή Κωνσταντίνου, «Το λυκόφως του φεγγαριού» του Παύλου Συρίχα , «Ύποπτος βομβιστής» του Δήμου Αντρέου, «Μονόπετρο» του Άθου Χατζηματθαίου, «Ελίζαντεθ» της Εύης Μουρούζη, «Το παράσημο» της Στέλλας Παπαστυλιανού Χατζηκωστή , «Νερό της βροχής» του Ανδρέα Κουκίδη, «Η δίκη» της Ευαγγελίας Κ. Κυπριανού και «Η μηλιά» της Χρυστάλλας Σταύρου. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν: Πρόεδρος: Αθηνά Βιολάρη, Εκπρόσωπος Τμήματος Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων και Μέλη: Βέλια Βασιλείου, Μέλος ΄Ενωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Ξένιος Ξενοφώντος, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Εκπρόσωπος Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου, Νάτια Χαραλάμπους, Ηθοποιός, Ραδιοσκηνοθέτιδα, Δρ Βάιος Λιαπής, Καθηγητής Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Υπεύθυνος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεατρικών Σπουδών

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΑΓΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»

Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»

Versus προς Κυβέρνηση: «Αβεβαιότητα και ανεργία στο θέατρο, αναλάβετε δράση»

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου