Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ: Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.1.2023
Ένα πολυεπίπεδο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών με κεντρικό θέμα «Κύπρος 2023 μ.Χ.» που φέτος θα ξεδιπλωθεί τους μήνες Ιούνιο - Δεκέμβριο με αποκορύφωμα και ενδιάμεσο σταθμό το διήμερο φεστιβάλ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στον Κάτω Πύργο

Το Υπαίθριο Φεστιβάλ Θεατρικών-Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ εξελίσσεται και μεγαλώνει. Η ομάδα του αγαπημένου πλέον φεστιβάλ-θεσμού διευρύνει τον δημιουργικό της ορίζοντα διοργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών με κεντρικό θέμα «Κύπρος 2023 μ.Χ.» που θα ξεδιπλωθεί τους μήνες Ιούνιο - Δεκέμβριο 2023 με αποκορύφωμα και ενδιάμεσο σταθμό το διήμερο φεστιβάλ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου 2023 στον Κάτω Πύργο. Γι’ αυτό, η ομάδα του φεστιβάλ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Βασικός συνδετικός άξονας του φεστιβάλ θα είναι η δημιουργική συμπλοκή on stage και live τεχνών (παραστατικών, εικαστικών, ψηφιακών κ.ά.) με στόχο παραστατικό αποτέλεσμα. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα στηριχθούν στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινότητας συγκεντρώνοντας καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καινοτομία, την καλλιτεχνική αλληλοεκπαίδευση (art peer-to-peer learning), τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και τη βιωσιμότητα.

Ένας από τους στόχους μας είναι να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε εκτός αστικών κέντρων, όπως κάθε χρόνο, και να προωθήσουμε δουλειές αξιόλογων κυπρίων συντελεστών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και ευρύτερο κοινό στήνοντας σκηνές και αντί-σκηνα.

4419882572483818 DSC00508

Το ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, πιστό στην ιδέα της σταθερής απεύθυνσης και συνεργασίας με τις εγχώριες δημιουργικές δυνάμεις και στα πλαίσια της φεστιβαλικής μορφής όπως έχει καθιερωθεί, σας προσκαλεί να αποστείλετε τις προτάσεις σας σε σχέση με τα παρακάτω μέρη του φεστιβάλ:

  • Συμμετοχή με την πρότασης σας στην πρωτοβουλία "Βήμα σε νέους καλλιτέχνες " που στοχεύει στην προώθηση και υποστήριξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών.

  • Υποστήριξη δημιουργίας νέου παραστατικού project μέσω της on stage και live συμπλοκής τεχνών όπως θέατρο, μουσική, αφήγηση, χορό, performance, ψηφιακά μέσα κ.ά

  • Ομαδική δημιουργία παράστασης μέσω on stage και live συμπλοκής τεχνών, με θέμα "Κύπρος 2023μ.Χ." ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτά. Οι παραστάσεις θα είναι μέρος τριών αυτοτελή επεισοδίων σε δημιουργική συνάφεια μεταξύ τους (τριλογία).

  • Θέατρο της επινόησης (devised theater) και documentary theater με θέμα ‘’Τείχη’’ και με αφορμή την 20η επέτειο από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στην Κύπρο.

  • Μονόλογο για το Διήμερο Θεατρικών Μονολόγων (Ελάχιστη διάρκεια 20 λεπτά).

  • Φιλοξενία υπαρχουσών παραστάσεων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων, άλλες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές δράσεις, παιδικό εργαστήρι κ.ά.

Επίσης, δεχόμαστε συμμετοχές για:

  • Σεμινάριο δημιουργικής γραφής, με απώτερο στόχο την δημιουργία παραστάσεων.

  • Εργαστήριο Performance Art υπό την καθοδήγηση της κα. Χριστίνας Γεωργίου, performance artist και ιδρύτριας του πρώτου φεστιβάλ performance στην Κύπρο (CIPAF Cyprus Ιnternational Performance Art Festival), όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό το δικό τους performance.

Προτάσεις και πληροφορίες στο antiskino.info@gmail.com μέχρι 27 Ιανουάριου 2023.

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία αίτησης/πρότασης:

Όνομα Αιτητή/τριας (Δημιουργού/Ομάδας):

Εκπρόσωπος επικοινωνίας:

Τηλέφωνο:

Email:

Σύντομο βιογραφικό δημιουργού /ομάδας:

Κατηγορία:"Βήμα σε νέους καλλιτέχνες"/Νέο Παραστατικό Project/"Κύπρος 2023μ.Χ"/‘’Τείχη’’/Μονόλογος/ Άλλη δράση.

Τίτλος πρότασης:

Περιγραφή πρότασης:

Ονόματα και ιδιότητα συντελεστών:

Τεχνικές ανάγκες:

Αναλυτικός προϋπολογισμός πρότασης:

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία για συμμετοχή στο Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής ή/και στο Εργαστήριο Performance Art με την κα. Χριστίνα Γεωργίου.

Όνομα:

Τηλέφωνο:

Email:

Σύντομο βιογραφικό:

Για τις προτάσεις που θα επιλεγούν, θα ακολουθήσουν προσωπικά ραντεβού για την περαιτέρω αξιολόγηση και υλοποίησή τους.

Βρείτε μας στο Facebook και Instagram.

Στηρίζουμε το θέατρο, στηρίζουμε τον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Μεγαλοπρέπεια» | Ανεβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο για δύο τελευταίες παραστάσεις

«Μεγαλοπρέπεια» | Ανεβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο για δύο τελευταίες παραστάσεις

«Μεγαλοπρέπεια» | Ανεβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο για δύο τελευταίες παραστάσεις

Υποβλήθηκαν 47 προτάσεις για το β’ εξάμηνο του Σχεδίου Θυμέλη

Υποβλήθηκαν 47 προτάσεις για το β’ εξάμηνο του Σχεδίου Θυμέλη

Υποβλήθηκαν 47 προτάσεις για το β’ εξάμηνο του Σχεδίου Θυμέλη

«Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» | Δύο τελευταίες παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

«Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» | Δύο τελευταίες παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

«Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» | Δύο τελευταίες παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό