Θέατρο Ανεμώνα: "Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ"

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2023
Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει την εξαιρετική κωμωδία "Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ" του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ" είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το Θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη υπόσχεται να σκορπίσει άφθονο και αβίαστο γέλιο αλλά και να συγκινήσει. Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός παραστάσεων στην έδρα μας στη Λευκωσία τον μήνα Ιούλιο!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ένας τυφλός. Ένας κουφός.Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης! Και όλα αλλάζουν ξανά!!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής. Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση.

4567566922070600 ΦΩΤΟ 1

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου.

Χειρισμός φωτισμού / ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Μέγας θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού

Χορηγοί επικοινωνίας: ΡΙΚ και Δίεση 101.1

4567567453468560 2

4567567638036575 5

4567567976679111 3

4567568129850474 4

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 5 Ιουλίου, έναρξη παράστασης στις 20:30.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70007721

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Τετάρτη, Παρασκευή, Σαββατο και Κυριακή στις 20:30, μέχρι Σάββατο 29 Ιουλίου (εχτος της Τετάρτη 19 Ιουλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία