"Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ": Τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.7.2023
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια!

Ολοκληρώνεται στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα ο κύκλος παραστάσεων της εξαιρετικής κωμωδίας του αξέχαστου σκηνοθέτη και δάσκαλου Γιώργου Θεοδοσιάδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαββίδη και ακολουθούν πέντε παραστάσεις σε Λεμεσό και μία μόνο παράσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου!

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ", είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το Θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο αυτό έργο που μετράει δεκάδες ανεβάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο σκορπίζει ήδη άφθονο και αβίαστο γέλιο!

Τελευταίες παραστάσεις στην έδρα:

26 Ιουλίου (Τετάρτη), 28, 29 και 30 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Περιοδείες:

Λεμεσός: 3, 4, 5, 6, 7 Αυγούστου (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα), στο Θέατρο Ένα (Versus) - περιοχή Κάστρου.

Δερύνεια: 9 Αυγούστου (Τετάρτη), στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30.

Εισιτήρια: SoldOut Tickets, καταστήματα STEPHANIS και απευθείας από τα ταμεία των θεάτρων πριν από την παράσταση (από τις 19:30).

Πληροφορίες: 70007721

4594336892993365 4

Στην υπόθεση του έργου ένας τυφλός, ένας κουφός και ένας μουγκός είναι αχώριστοι φίλοι και ζουν μαζί αντιμετωπίζοντας από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης! Και όλα αλλάζουν ξανά!!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής.

Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση.

4594337960509695 3

4594338167140606 5

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου.

Χειρισμός φωτισμού και ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά - Σχεδιασμός αφίσας: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

ΜΕΓΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ & ΔΙΕΣΗ 101.1

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, THOROX.

4594339383004654 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ | Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ | Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ | Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ