«Φεγγίτης» | Οι παραστάσεις του Δεκέμβρη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.12.2023
Το διπλά βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Χέαρ ανεβαίνει από το Θέατρο Δέντρο

Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά, σε ένα σύγχρονο love story, μια δραματική ακτινογραφία τού τί αποτελεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Ντέιβιντ Χέαρ.

Ο συγγραφέας δήλωσε ότι θεωρεί το έργο του «Φεγγίτης» ρομαντικό, αλλά με την «ορθή έννοια του ρομαντισμού: ένα έργο για την απεριόριστη δυνητικότητα των ανθρώπων.» Εστιάζει στις διαφορές του ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα – και με ένα υπόγειο τρόπο – μας φανερώνει το πόσο και γιατί μαγνητίζονται ο ένας στον άλλο.

Ο Τομ, επιτυχημένος επιχειρηματίας. Η Κάιρα, δασκάλα μαθηματικών σε ένα φτωχό σχολείο του υπανάπτυκτου ανατολικού Λονδίνου. Υπήρξαν εραστές. Τρία χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας του, έρχονται κοντά – αλλά και αντιμέτωποι – μέσα σε ένα φλεγόμενο συναπάντημα στο παγερό της διαμέρισμα.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, το ντουέτο αυτό – ριζοσπαστικά – είναι για τρεις ηθοποιούς, αφού θα δούμε και το γιο του Τομ να παίζει το δικό του ρόλο. Σε κάθε ζευγάρι κάπου υπάρχει ένα καταλύτης. Την Λούρα και τον Αραούζο συνοδεύει ο Σταύρος Χατζαντριάν, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου, με φωτισμούς του Χρίστου Γωγάκη και μουσική της Κυριακής Ιακωβίδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ναυσικά Απόστρατου.

Πληροφορίες

Παραστάσεις: 03, 10, 13, 16, 17 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο Δέντρο, στη Λευκωσία
& Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο ΈΝΑ Λεμεσού.
Έναρξη παραστάσεων: 20.30 & Κυριακές στις 19.00
Εισιτήρια: € 15 κανονικό / € 12 μειωμένο*
(*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ). Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldouttickets.com.cy και στα καταστήματα STEPHANIS και στο τηλ. 99520835

Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ και ΡΑΔΙΟ ΔΙΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου