Παράθυρο logo
Ο Ευρωπαϊκός Ύμνος θα αποκτήσει στίχους μέσα από διαγωνισμό
Δημοσιεύθηκε 05.06.2024
Ο Ευρωπαϊκός Ύμνος θα αποκτήσει στίχους μέσα από διαγωνισμό

Εάν η επίσημη ΕΕ εγκρίνει τα κριτήριά τους, ο διαγωνισμός, ανοιχτός για όλους τους πολίτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου σε όλα τα 27 κράτη μέλη.

Ο Ευρωπαϊκός Ύμνος, το επίσημο σύμβολο της ΕΕ που από το 1985 αποτελείται αποκλειστικά από τη διάσημη μελωδία της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν, θα αποκτήσει νέους στίχους μέσα από έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Μουσική Εταιρεία, με τη συμμετοχή της Μουσικής Ακαδημίας ARTE, Κύπρος, και υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά, Επιτρόπου για τον «Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής».

Όπως αναφέρεται, με τη βοήθεια μιας επιχορήγησης από το «Ταμείο Πολιτιστικής Αλληλεγγύης» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος, 19 Ευρωπαϊκές μουσικές πλατφόρμες, εθνικές ενώσεις δασκάλων μουσικής, ενώσεις χορωδιών και μουσικά ωδεία από τη Δανία έως την Ελλάδα και την Πορτογαλία έως τη Σλοβακία συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για να διαμορφώσουν τον διαγωνισμό. Εάν η επίσημη ΕΕ εγκρίνει τα κριτήριά τους, ο διαγωνισμός, ανοιχτός για όλους τους πολίτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου σε όλα τα 27 κράτη μέλη και θα είναι διαθέσιμος στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ - και σε τρία αλφάβητα.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.surveymonkey.com/r/862FLHP