Παντελής Βούλγαρης @ Πανεπιστήμιο Κύπρου

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 6.2.2012

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως


Με τον γνωστό σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη επέλεξε να τιμήσει τη Γιορτή των Γραμμάτων το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μια όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, την περασμένη Δευτέρα. Ο σκηνοθέτης των "Νυφών" και της ταινίας "Ψυχή Βαθιά" ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τον ίδιο, για τις ταινίες του και βεβαίως για τον πρόσφατα αποβιώσαντα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Και φίλο του. "Μικροί, στο δρόμο για το σπίτι παίρναμε το λεωφορείο και ξεκινούσαμε τη συζήτηση για τον κινηματογράφο. Η στάση του λεωφορείου για το σπίτι του Θόδωρου ήταν πριν από τη στάση για το δικό μου σπίτι και είχε 40 λεπτά διαφορά. Μιλούσαμε και επειδή η συζήτηση δεν μπορούσε να μείνει στη μέση, περνούσαμε τη στάση του Θόδωρου. 'Θα γυρίσω απ' το σπίτι σου', έλεγε. Όμως, και στη στάση του δικού μου σπιτιού, η συζήτηση δεν είχε ακόμη τελειώσει. Φτάναμε έτσι μέχρι το τέρμα και επιστρέφαμε ξανά πίσω". Ο Παντελής Βούλγαρης "μνημόνεψε" και τον Ντίνο Κατσουρίδη. Τον λιγομίλητο και δύστροπο Κύπριο, ο οποίος άνοιξε στον Βούλγαρη την πόρτα του μικρού εργαστηρίου του για να κάνει την πρώτη του ταινία. Και δεν του είπε λέξη, μέχρι που πήγαν μια μέρα για φαΐ και ο Κατσουρίδης μίλησε: "Είναι πολύ καλή η ταινία σου". Πιστεύω πως μέρος της αποστολής ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος είναι να προσφέρει αυτή την επαφή που πρόσφερε και την περασμένη Δευτέρα. Όχι κάθε "Γιορτή των Γραμμάτων", αλλά συνέχεια.
Και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οφείλει να κοινοποιεί τις εκδηλώσεις του, όχι μόνο στη δική του κοινότητα, αλλά σ' ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί αν υπήρξε τη Δευτέρα η πικρή διαπίστωση της απουσίας σκηνοθετών, καθηγητών και φοιτητών κινηματογράφου από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αυτή η απουσία δεν μπορεί να ήταν μονομερής. Και στην εφημερίδα, αυθημερόν το μάθαμε.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ