Πραξικόπημα DIY

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.7.2013

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Καθόμαστε που λέτε με τις μπίρες σε ένα μπαρ που παρά την εγγύτητά του στο τρίγωνο των τραπεζακίων Λήδρας - Ονασαγόρου - Φανερωμένης κατάφερε να βρίσκεται παράμερα και να μην τραβά πολλούς θαμώνες τού χαζού lounge bar λίγο πιο κάτω. Όταν από λίγο παρακάτω, στη Λήδρας, ακούγεται ένας θόρυβος μετάλλου να πέφτει σε μέταλλο. Αρκετοί σηκωνόμαστε να πάμε να δούμε τι έγινε.
Λίγο πριν το οδόφραγμα της Λήδρας, εκεί όπου ο δρόμος συναντά τον πεζόδρομο, ένας στύλλος της ηλεκτρικής [από αυτούς με την απόκοσμη σφαιρική άσπρη λάμπα] είχε πέσει, χτυπώντας μάλιστα το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Το βούλλωμα στο αυτοκίνητο ορατό, αν και μικρό, ο στύλλος στο έδαφος, το κάλυμμα της λάμπας να κείται άθραυστο λίγο παρακάτω. Ο άγνωστος [μεθυσμένος κατά τους αυτόπτες] που πήγε να κρεμμαλιστεί πάνω του, φυσικά άφαντος. Εκτός και αν κρυβόταν μέσα στο πλήθος.

Κάποιος είχε ήδη καλέσει την αστυνομία και το αυτοκίνητο έμεινε στη μέση του δρόμου σύμφωνα με το πρωτόκολλο των ατυχών τζίγκαλα [ο ήχος που κάνει το αυτοκίνητο όταν χτυπήσει σε άλλο μεταλλικό αντικείμενο]. Τα αυτοκίνητα μαζεύονταν σε ουρά προκαλώντας συμφόρηση.

Κάπου εκεί πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με έναν φίλο να πάμε λίγο παραπάνω και να ειδοποιούμε τον κόσμο τι έγινε για να φεύγουν από άλλον δρόμο μέχρι να επιληφθούν της καταστάσεως τα όργανα της τάξεως.

Εκεί λοιπόν που δύο τυχαίοι μουσάτοι είχαμε κλείσει τον δρόμο με δύο όφτζαιρες κάσιες της μπύρας για να μην μπαίνουν ανεξέλεγκτα και κατευθύναμε τον κόσμο από άλλου, συνειδητοποιήσαμε με έκπληξη πόσο εύκολο ήταν. Πόσο διατεθειμένος είναι ο Κυπραίος ή ίσως ο καθένας από εμάς να πάρει κατευθύνσεις από κάποιον που πρώτη φορά βλέπει.

Τι έγινε δηλαδή στο πραξικόπημα άμα το σκεφτείς; Κάποιοι μουσάτοι έκλεισαν τους δρόμους και είπαν στον κόσμο τι να κάνει - και ο περισσότερος κόσμος το έκανε για έξι ολόκληρες ημέρες.

Το ξέρω πως συγκρίνω ανόμοια πράγματα και υπερασπλουστεύω. Άλλωστε οι πραξικοπηματίες είχαν τανκς και τον ελληνικό στρατό πίσω τους. Όμως σκεφτείτε πόσο εύκολα ο κόσμος ξέχασε τη δημοκρατία για έξι μέρες - άσχετα αν από τότε μέχρι σήμερα σταδιακά όλοι θυμήθηκαν πως ήταν αντιστασιακοί.

Ο στύλλος της ηλεκτρικής μαζεύτηκε, η αστυνομία ήρθε και πήρε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ο δρόμος ξανάνοιξε. Ευτυχώς δεν μας έψαξε κανείς να μας την πει για αντιποίηση αρχής.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ