Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.7.2013

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης


Κοίτα, κυρία Ελίτα μου, είμαι αρκετά ανοιχτός στο να πειστώ για θέματα μεταφυσικής. Εν τσιεκκάρω τα ζώδια, όμως ξέρω ότι είμαι Δίδυμος με ωροσκόπο Ζυγό τζαι Σελήνη στους Ιχθύες, κάτι που προφανώς με καθιστά αβλαβή διαταραγμένη προσωπικότητα.


Θεωρώ πως η μετενσάρκωση εν μια θεωρία εξίσου εμπεριστατωμένη [δηλαδή κάπου στο καθόλου] με τη χριστιανική μετά θάνατον ζωή τζαι τη θεωρία ότι μετά εν έσιει τίποτε, καπούτ.


Σου γράφω γιατί είχα την αμφίβολη τύχη να παρακολουθήσω σε επανάληψη μια εκπομπή σου για τους αγγέλους και τη μετενσάρκωση [πώς τα εταίρκασες θα ήθελα να ‘ξερα].


Στη διάρκεια αυτής της εκπομπής, σε άκουσα να λαλείς στους καλεσμένους σου τζαι τους τηλεθεατές πως θα παρακολουθήσετε ένα «ρεπορτάζ για τους αγγέλους».


Δηλαδή; Δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες και αγγέλους [με τα πρόσωπα πιξελαρισμένα γιατί πρέπει να μιλήσουν υπό το καθεστώς ανωνυμίας], στοιχεία από το υπουργείο Μεταφυσικών Θεμάτων και εμπιστευτικά έγγραφα του υπουργείου Άμυνας για τις κινήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου των Εννέα Ταγμάτων [βλέποντας την εκπομπή έμαθα ότι το έναν ήταν του Εωσφόρου τζαι αποσκιρτήσαν για να γινούν αντάρτες];


Μάλλον όχι. Αλλά κοίτα, κυρία Ελίτα μου.


Το θέμα της μεταθανάτιας ζωής, το θέμα το μεταφυσικό γενικά, δεν του κάνεις καλό βάζοντας σε αντιπαράθεση θεολόγους, παραψυχολόγους και επιστήμονες.


Το κάνεις προσεγγίζοντάς το ως φιλοσοφία. Γιατί αλλιώς, αν ημιμαθώς κατευθύνεις τον καθένα να λέει τα δικά του χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης των απόψεων, τότε καταλήγεις να μετατρέπεις ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα είτε σε κουβέντα του καφενέ είτε σε επικίνδυνο θεμέλιο για τον κομπογιαννιτισμό.


Ξέρω πως είσαι σε επανάληψη κυρία Ελίτα μου, αλλά ελπίζω να με διαβάσεις. Γιατί ό,τι και να πω, επειδή μετά την εκπομπή σου είδα το απίστευτα βαρετό και κατεστημένο σε αντιλήψεις και προσέγγιση «Κύπρος, ένα Ταξίδι» [ολόκληρο, είχα αϋπνίες], τουλάχιστον σου πιστώνω μια υγιή περιέργεια. Και είναι κρίμα να τη σπαταλάς.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ