Κωνσταντίνος Λυράς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.8.2012

Ο Κωνσταντίνος Λυράς επικοινωνεί μέσα από τη μουσική


Τι κάνεις;
Από τα 11 το πάθος μου ήταν η μουσική και πιο συγκεκριμένα η κιθάρα. Ξεκίνησα να μαθαίνω κλασική κιθάρα και στη συνέχεια, γύρω στα 15, πήρα την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα και άρχισα να προσθέτω ροκ, μπλουζ και μέταλ γεύσεις στο παίξιμό μου. Στην ηλικία των 19 πήγα να σπουδάσω μουσική στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πέρασα τα περισσότερα χρόνια των σπουδών μου. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να διδαχθώ από σπουδαίους μουσικούς και κιθαρίστες: John Williams, Steve Vai, Steve Morse, David Pavlovits, Mark Eden και άλλοι, μουσικοί που αξίζουν μεγάλο σεβασμό.Θεωρώ πολύ σημαντική τη σωστή εκπαίδευση στη μουσική και ως καθηγητής κιθάρας χαίρομαι να βλέπω τους μαθητές μου να εξελίσσονται, να μαθαίνουν και να αγαπούν τη μουσική. Στη διάρκεια των σπουδών μου άρχισα να μαθαίνω φλαμένκο κιθάρα, παραδοσιακή μουσική της Ισπανίας που τη βρίσκω αισθητικά και τεχνικά εκπληκτική.

Τι ακούς;
Ασχολούμαι με ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ, όπως ροκ, μέταλ, φλαμένκο, μπλουζ, κλασική μουσική, ηλεκτρονική, τζαζ και άλλα. Θέλω να βελτιώνομαι και να γνωρίζω καλύτερα τη μουσική. Πολλά είδη που κάποια χρόνια πριν κάπως τα απέρριπτα, αρχίζω να τα εκτιμώ και να τα καταλαβαίνω καλύτερα.

Τι σκέφτεσαι;
Τα τελευταία χρόνια έκανα συναυλίες στην Αγγλία, Κύπρο όπως και στο εξωτερικό με σχήματα και μουσικούς σε διάφορα στυλ μουσικής, όπως επίσης και ηχογραφήσεις. Αυτό που σκέφτομαι και θα ήθελα τώρα που έχω επιστρέψει στην Κύπρο είναι να προσπαθήσω να γράψω και να παίξω δική μου μουσική, που θα εκπροσωπεί τις γνώσεις και τον χαρακτήρα μου. Η κιθάρα έχει κατακτήσει τον κόσμο σαν το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο και δεν νιώθω ότι είναι τυχαίο. Από τη μια είναι ένα κομμάτι ξύλο με 6 χορδές και από την άλλη ένας μαγικός τρόπος επικοινωνίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ