Get over it

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.9.2012

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης


Να πω ψέματα; Όσο να 'ναι αρχικά εχτίτζιασα για την απόφαση να δωθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2017 στην Πάφο. Στη Λευκωσία ζιώ άλλωστε.


Παρά τις όποιες διαφωνίες με το λογότυπο ή την καμπάνια, οι συζητήσεις, οι ιδέες τζαι οι εναλλακτικές θεωρήσεις της πόλης που επυροδότησε η υποψηφιότητα ήταν κάτι το οποίο εζούσαμε κάθε μέρα.


Η εκστρατεία της Πάφου με τίτλο «Open Air Factory» συνδέει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης τζαι της επαρχίας σε ένα κυριολεκτικό τζαι νοητό δίκτυο στους ανοικτούς χώρους, κάτω που τον κυπριακό ουρανό τζαι το φως που χαρακτηρίζει τους πολιτισμούς της Ανατολικής Μεσογείου. Τουλάχιστον έτσι εκατάλαβα.


Προσωπικά νιώθω πως τζαι αντικειμενικά να το δεις, η πρόταση της Πάφου αντλεί υπερβολικά που τα μπανάλ θέματα εκστρατειών του ΚΟΤ. Όμως κατανοώ πως μια που τες διαστάσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας εν η προώθηση της ανάπτυξης στην παραμελημένη που το κεντρικό κράτος περιφέρεια. Παραδέχουμαι τζαι πως η προσέγγιση της Πάφου ήταν πιο αυθεντική [παρά τη συμμετοχή διαφημιστικού γραφείου] τζαι απλή [με την καλή έννοια] που τις μεταμοντέρνες ακροβασίες του Get in the Zone. Σίουρα έσιει τη δυνατότητα να φκάλει κάτι πάρα πολλά ενδιαφέρον τζαι ανυπομονώ να το δω.


Στα δικά μας όμως: Η ουσία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για την Λευκωσία τζαι για την Πάφο έννεν ο τίτλος, εν η ώθηση. Τι μας ενθουσίασε, πραγματικά; Το status που θα εδίαν στην πόλη ο τίτλος ή τα πράματα που εθωρούσαμεν να γίνουνται με αφορμή τον τίτλο; Οι προσπάθειες, δηλαδή, να δοθεί νέο νόημα στους χώρους τζαι στη σχέση μας με την πόλη;


Εν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μεν συνεχίσουμε να κάμμουμεν, ως κάτοικοι τζαι ως δήμος, όσα μας ενθουσιάσαν που την υποψηφιότητα της Λευκωσίας. Εντελώς σοβαρά, κύριε δήμαρχε, ας μεταλλαχτεί η καμπάνια τζαι το 2017 σε ένα νέο πρότζεκτ. Να συνεχίσει το σάιτ να εν ενεργό, τζαι το Nicosia 2017 να γίνει το πλαίσιο για να φανταστούμε τζαι να υλοποιήσουμε το μέλλον [ασσ' έν τζαι με τζείνο το logo].


Το ωραίο ένει πως για τούτο εν χρειαζούμαστε τα κονδύλια που θα εχρειάζουνταν για την διοργάνωση [αν περιμένουμε κάτι που τον δήμαρχο λόγω πρότερου βίου τζαι διασυνδέσεων είναι να έβρει πιο εύκολα χορηγούς]. Πλέον το Nicosia 2017 μπορεί να εν στόχος «εσωτερικός», δικός μας. Οι πρωτοβουλίες που του εδώκαν ζωή εν θα παν πουθενά, οι ιδέες που άρκεψαν να εξαπλώννουνται εν πλέον ελεύθερες τζαι εν θα ξαναμπούν στα κουθκιά τους.


Άτε Λευκωσία, get over it and get back in the zone.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ