Παράθυρο logo
Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά
Δημοσιεύθηκε 13.01.2014 11:28
Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά

«Μισή ζωή κινηματογράφος, μισή έρωτας και τα δύο μαζί έρωτας αξεδιάλυτος για τη ζωή»


Λίγο πριν φύγει από αυτή τη ζωή που ερωτεύτηκε σφοδρά, στις 28 Νοεμβρίου 2011, ο Ντίνος Κατσουρίδης έγραψε την αυτοβιογραφία του, η οποία μπλέκεται και με μικρά βιογραφικά περιστατικά άλλων ανθρώπων με τους οποίους έζησε και δούλεψε: τον Θανάση Βέγγο, τον Χατζηχρήστο, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά, έφτασε η ώρα της Κύπρου να δώσει τις οφειλόμενες τιμές σε μια τεράστια μορφή του ελληνικού κινηματογράφου, στον κυπριακής καταγωγής κινηματογραφιστή που περιγράφει την αγαπημένη του πατρίδα με νοσταλγία και πόνο στο βιβλίο του.


Στις 22 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, παρουσιάζεται το αυτοβιογραφικό λεύκωμα του Ντίνου Κατσουρίδη με τίτλο «Αναζητώντας τον Κ» και προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά» που έφτιαξε γι' αυτόν η σύντροφός του, Ισαβέλλα Μαυράκη.


Άνθρωποι που τον αγάπησαν συμμετείχαν ενεργά  στην πραγματοποίηση του έργου, μιλούν γι αυτόν, αλλά και ο ίδιος εμφανίζεται και παρεμβαίνει στην κουβέντα. Ένα πλήρες ντοκουμέντο για την κινηματογραφική και προσωπική του ζωή.


Στο ντοκιμαντέρ κουβεντιάζουν για τον Ντίνο Κατσουρίδη οι Παντελής Βούλγαρης, Βασίλης Βαφέας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Βάσια Τριφύλλη, Ελένη Ροδίτη, Πέμη Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Τάκης Σπυριδάκης, Νίκος Καβουκίδης, Πέτρος Μάρκαρης, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Νίνος Μικελλίδης και πολύ άλλοι.


Από αρχειακό υλικό μιλούν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Γιώργος Αρβανίτης και ο Τάσος Ζωγράφος.


Για την προβολή της ταινίας και την παρουσίαση του βιβλίου, ήρθε πια η ώρα της Κύπρου, της αγαπημένης πατρίδας του Ντίνου, που με τόση νοσταλγία και πόνο περιγράφει στο βιβλίο του.


+ Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Σινέ Στούντιο στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.


Θα προλογίσει η Ισαβέλλα Μαυράκη, κομμάτια από το βιβλίο του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Γεωργιάδου, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος και Γιώργος Τζωρτζής.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ