Παράθυρο logo
Cyprus - A culinary journey
Δημοσιεύθηκε 09.03.2015 14:04
Cyprus - A culinary journey

Το καλύτερο βιβλίο για την κυπριακή κουλτούρα το έχουν γράψει Γερμανοί! Δύσκολο να το συλλάβεις, αλλά εύκολο να αντιληφθείς ανοίγοντας το ογκώδες βιβλίο Cyprus - A culinary journey, από τις εκδόσεις C&C Publishing. Πρόκειται για μια άρτια επιμελημένη έκδοση με εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό, στις σελίδες της οποίας αντιλαμβάνεσαι πόσο κόπο έχει κάνει αυτή η ομάδα των "ξένων ανάμεσά μας" για να δημιουργήσει ένα βιβλίο για μας. Δεν είναι ένα βιβλίο συνταγών, αν και περιλαμβάνει έναν ολόκληρο θησαυρό απ' αυτές, που φέρουν την υπογραφή της Μαριλένας Ιωαννίδου, ειδικού της κυπριακής κουζίνας, και του Γερμανού σεφ Φραντς Κέλερ, ο οποίος εμπνέεται από τα υλικά του νησιού. Με ενότητες χωρισμένες ανά επαρχία, το βιβλίο παρουσιάζει το σύγχρονο πρόσωπο της Κύπρου -από το καφενείο Καλά Καθούμενα μέχρι μια συναυλία των Monsieur Doumani- αλλά και όσο παραδοσιακό κομμάτι μάς έχει απομείνει. Στις βιβλιοθήκες σας, αμέσως!


Μερόπη Μωυσέως