Και μπότες και αέρας για την Κιμ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2015

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr

Την Κιμ Καρντάσιαν δεν την ήξερα καθόλου. Δεν είχα καν εικόνα ποια είναι. Είναι σίγουρο πως οι κύκλοι μας είναι εντελώς διαφορετικοί [και δεν εννοώ μόνο στο Google+]. Έχω «τρακάρει» πάνω στο όνομά της κάμποσες φορές αλλά είχα την πολυτέλεια να την αγνοώ επιδεικτικά. Το πολύ-πολύ να μην με καλούσε σε κάποιο πάρτι.


Την Μπέτι Μίντλερ, από την άλλη, την ξέρω και μου αρέσει. Μου αρέσει η φωνή της, αλλά την έχω απολαύσει και σε πολλές ταινίες. Ήταν η Μπέτι Μίντλερ, λοιπόν, που μου σύστησε την Κίμ Καρντάσιαν στο Buzzfeed.com [bit.ly/Kim_Betty_buzzfeed]. Στα βίντεο που μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε, θα δείτε την υπέροχη καλλιτέχνιδα να «τραγουδάει» τα tweets της Κιμ. Δυστυχώς είναι μόνο τρία μικρά. Θα ήθελα 33.


Έτσι γνώρισα την Κιμ. Τηλεμαϊντανός, όπως κατάλαβα και party animal και σοσιαλ-μαϊντανός. Είναι λέει η βασίλισσα του Instagram [ένα από τα ελάχιστα μέσα που δεν χρησιμοποιώ] και του twitter, όπου έχει 29,8 εκατ. followers. Τι λέτε βρε παιδιά; Υπάρχουν 28 εκατομμύρια άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τις ασυναρτησίες ενός πάμπλουτου μαϊντανού; «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το έλεγα, αλλά σήμερα δεν φοράω τακούνια», «Αχ! Δεν μου αρέσει καθόλου να αποκοιμιέμαι με το μέικαπ», «Νύχτα για κορίτσια απόψε με ιδιωτική προβολή του ‘50 αποχρώσεις του γκρι’. Τι ωραίοοοοοο που είναι!». Τόσο χάλια.


Τώρα βέβαια, όταν στο ebay πουλιέται 65.000 δολάρια μια σακούλα με αέρα κοπανιστό από μια συναυλία του συζύγου της, Κέιν Γουέστ…, πώς να μην είναι πάμπλουτη και να μην περνάει την ώρα της διασκεδάζοντας με την αφέλεια όσων την ακολουθούν;
Δεν ήρθαν όμως από τις σακούλες με αέρα όλα τα λεφτά. Ο πατέρας της, Ρόμπερτ Καρντάσιαν, ήταν ο συνήγορος στην πολύκροτη δίκη του νονού της, Ο. Τζ. Σίμσον. Και ποιος δεν τη θυμάται αυτήν τη δίκη που απασχόλησε τα αμερικανικά πρωτοσέλιδα για μήνες; Ο ήρωας του αμερικανικού football [αυτό το ράγκμπι που παίζουν με τις στολές] κατηγορήθηκε αλλά τελικά αθωώθηκε για τη δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του φίλου της, το 1995. Ο Σίμσον από τότε έχει πληρώσει πρόστιμο 33,5 εκατ. δολάρια, ενώ από το 2008 και μετά βρίσκεται φυλακισμένος στη Νεβάδα, ένοχος για ένοπλη ληστεία και απαγωγή. Εύκολα φαντάζεται κάποιος από ποιον υπόκοσμο προέρχεται το λαμπερό προφίλ της Κιμ [ας μου κάνει μήνυση, διάσημη θα γίνω στο twitter και θ’ ανταλλάζω κακεντρεχή σχόλια μαζί της].


Με κάθε νέα πληροφορία γύρω από αυτήν ενισχυόταν ένα αίσθημα δυσφορίας μέσα μου. Δεν είναι κάτι καινούργιο ν’ ασχολείται κάποιος με διασημότητες, ιδιαίτερα οι γυναίκες που ζουν το όνειρο μιας άλλης ζωής μέσα από αυτές. Το έκανε και η μητέρα μου, το έκανε και η γιαγιά μου και πολύ πιθανόν και η προγιαγιά μου, με τις ελάχιστες πληροφορίες που φαντάζομαι ότι είχε στη διάθεσή της. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, την Γκρέις Κέλι και τις πριγκίπισσες κόρες της, πόσο απασχόλησαν, σοβαρότατα -κατά τα άλλα- μέσα ενημέρωσης την εποχή τους. Αλλά! Από την «ατίθαση» Στεφανί του Μονακό μέχρι το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Κιμ, μια διαφήμιση δρόμος.


Έχω ανοιχτό στην οθόνη μου ένα δημοσίευμα στο διαδίκτυο, που δείχνει τη φωτογραφία της και ταυτόχρονα μ’ ένα κλικ μπορείς ν’ αγοράσεις τις μπότες που φοράει: μόνο 1.795 λίρες Αγγλίας και γρήγορα παρακαλώ «γιατί δεν έχουν μείνει πολλές». Χμ! Αν σας πέφτουν ακριβούτσικες, διαλέξαμε κάποιες παρόμοιες σε εύρος τιμής 50-900 λίρες. Διαλέγετε και παίρνετε, πάντα μ’ ένα κλικ.
Πάρτε, πάρτε, φθηνά είναι. Κάντε την και follow στο twitter. Τζάμπα είναι. Ή μήπως πληρώνετε κι εσείς, κι εγώ, κοπανιστό αέρα;

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ