Rosemarie

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.3.2015

Φωτογραφία Παύλος Βρυωνίδης

Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Kalabush, ο Άδωνις Φλωρίδης μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της δεύτερης, Rosemarie, και δηλώνει ότι δεν θα αργήσει τόσο πολύ για την τρίτη.


Τι είναι: Η ταινία Rosemarie είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία από τον σκηνοθέτη Άδωνι Φλωρίδη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου.


Ο τίτλος: Rosemarie είναι ο τίτλος της σαπουνόπερας που γράφει ο κεντρικός ήρωας της ταινίας.


Πλοκή: Ένας συγγραφέας αναζητεί έμπνευση και τη βρίσκει στο διπλανό από τον ίδιο διαμέρισμα, σε μια οικογένεια την οποία παρακολουθεί από το δικό του σπίτι. Διαπιστώνει ότι σε αυτό το διαμέρισμα εξελίσσεται ένα οικογενειακό δράμα και κάνει τη ζωή τους σαπουνόπερα.
Είδος: Είναι δραματική ταινία με ανακουφιστικό χιούμορ και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη "αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού".


Τα γυρίσματα: Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, διήρκεσαν επτά εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν σε Λευκωσία, Λεμεσό και στον Παλιόμυλο. Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη.


Οι συντελεστές: Πρωταγωνιστής στην ταινία είναι ο Γιάννης Κόκκινος. Παίζουν, επίσης, μεταξύ άλλων η Νιόβη Χαραλάμπους, ο Ανδρέας Βασιλείου, ο Μάριος Ιωάννου, η Ανδρούλα Ηρακλέους.


Η παραγωγή: Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε αρχικά ο ίδιος ο Άδωνις Φλωρίδης αλλά τελικά πέρασε στα χέρια του Μάριου Πιπερίδη και της εταιρείας Filmworks. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Ραχματούλιν. Την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Ανδρέας Αντωνίου και τον ήχο ο Χρήστος Κυριακούλης. Ενδυματολόγος, η Μιράντα Θεοδωρίδου.


Τι ακολουθεί: Η ταινία θα περάσει στο στάδιο post production για το μοντάζ, τη μουσική της επένδυση κλπ.


Πότε θα τη δούμε; Ο σκηνοθέτης υπολογίζει την ολοκλήρωση της ταινίας αρχές του 2016 και αναλόγως θα μελετηθούν οι επιλογές προβολής της.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ