Σημείο Αφετηρίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.3.2015

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων τού 'Σημείο Αφετηρίας', Κυριακή Χριστοδούλου, ο χώρος υφίσταται και λειτουργεί ως κέντρο εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, ωστόσο προσεχώς θα κάνει το άνοιγμά του και ως Κέντρο Μελέτης και Πολιτισμού


Οι ιδιοκτήτες: Κυριακή Σοφοκλέους και Κυριακή Χριστοδούλου


Η ιδέα: Το 'Σημείο Αφετηρίας' ξεκίνησε σαν εκπαιδευτικό κέντρο όπου διδάσκουμε την ελληνική σε ξενόγλωσσους, σαν ένα εργαστήρι, δηλαδή, εκμάθησης των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας. Απ' το να διδάσκουμε σε ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα, θέλαμε έναν χώρο που να δίνει κι άλλες δυνατότητες.


Το όνομα: Η λέξη 'σημείο' από μόνη της σημαίνει πολλά πράγματα αλλά σαν εκπαιδευτικό κέντρο η ιδέα είναι ότι πρόκειται για την αφετηρία της διαδικασίας εκμάθησης. Ένας χώρος διδασκαλίας αλλά και η ίδια η διδασκαλία, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό της, δεν αποτελεί παρά το σημείο αφετηρίας μιας συνεχούς βιωματικής μάθησης.


Το άνοιγμα: Στόχος μας εξαρχής δεν ήταν μόνο η διδασκαλία της γλώσσας μέσα στην 'τάξη' αλλά και η επαφή των μαθητών μας με τον ευρύτερο πολιτισμό της Κύπρου στο πλαίσιο ποικίλων δραστηριοτήτων.


Το πρώτο βήμα: Απευθυνθήκαμε σε διάφορους καλλιτέχνες που είχαμε υπόψη και στους οποίους θέλαμε να δώσουμε βήμα, για μια πρώτη έκθεση στην οποία επικεντρωνόμαστε στις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες και στη φωτογραφία. Πρόκειται για καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα για μια ατομική έκθεση.


Πότε: Προγραμματίζουμε την έκθεση για το τέλος Μαΐου.


Οι στόχοι: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση με καλλιτέχνες, να διοργανώνουμε και να φιλοξενούμε εκδηλώσεις σχετικές με τις τέχνες.


Στο μέλλον: Θα φιλοξενήσουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.


Πού: Ηρακλέους 35, παλιά Λευκωσία.


Πληροφορίες: Facebook/Σημείο Αφετηρίας και 70009048


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ